В Ужгороді пройде тиждень грудного вигодовування

admin 01.08.2014 11:17 ЗДОРОВ'Я

5 серпня, об 11.0, у прес-центрі управління охорони здоров’я відбудеться прес-конференція для журналістів.

Доповідачі: Уляна Волошина,зав. оргметодкабінетом з програми «Лікарня доброзичлива до дитини» та «Клініка дружня до молоді» Закарпатської області.
Анжела Шамудовські,головна акушерка Ужгородського міського пологового будинку.  

з 01 по 07 серпня 2014 року, під час Всесвітнього Тижня підтримки грудного вигодовування, буде проведено Всеукраїнський тиждень підтримки грудного вигодовування: «Вигодовування грудьми – переможний гол на користь життя!».

Всесвітній Тиждень Підтримки Грудного Вигодовування 2014 року.
Кожного року в перший тиждень серпня мами всього світу, які годують дитину груддю, приймають участь у заходах, присвячених Тижню Підтримки Грудного Вигодовування.
Щорічна літня акція «Тиждень підтримки грудного вигодовування» в усьому світі проводиться починаючи з 1-го серпня. Дата проведення «Тижня підтримки грудного вигодовування» обрана невипадково, цього дня в 1990 році була прийнята Декларація про захист, заохочення та підтримку грудного вигодовування. Цю Декларацію підписали 32 країни і 10 агентств ЮНІСЕФ.

Проходить ця акція під егідою WABA - Міжнародного Союзу, що об’єднує організації та приватних осіб, які вірять у право матері на годування дитини грудьми і право дитини харчуватися материнським молоком. Ця організація присвячуює свою роботу захисту, освіті і підтримці цих прав. WABA працює в тісному співробітництві з ЮНІСЕФ.
Всесвітня акція «Тижня підтримки грудного вигодовування» була задумана як один із стратегічних методів популяризації та підтримки природного вигодовування дітей, для пожвавлення і відновлення, в умовах втраченої традиції - годувати діток грудьми.

Дослідження доводять, що найкращий спосіб вигодовування дітей - це початок грудного вигодовування протягом першої півгодини життя, виключно грудне вигодовування до 6-и місяців та продовження грудного вигодовування до двох років та більше. Грудне вигодовування має позитивні коротко- та довготривалі наслідки для здоров’я дітей та матерів. Окрім того, воно сприяє досягненню Цілей Тисячоліття ООН, а саме 4-ої цілі: Зниження дитячої смертності та 5-ої: Покращення здоров’я матерів.

ЮНІСЕФ нещодавно зауважив, що зменшення кількості померлих дітей з 13 мільйонів у 1990 році до 8,8 мільйонів у 2008 частково стало можливим завдяки прийняттю базових заходів на збереження здоров’я, таких як ранній початок грудного вигодовування та виключно грудне вигодовування.
У 2007 році ЮНІСЕФ та ВООЗ, спираючись на нові дослідження та досвід, доопрацювали матеріали з ініціативи «Лікарня, доброзичлива до дитини» та запропонували нові підходи до ініціативи, виходячи за межі родопомічних закладів в інші установи з охорони здоров’я та громаду.

У той час як рівень виключно грудного вигодовування в багатьох країнах світу підвищується, в частині країн він залишається на досягнутому рівні або навіть знижується. Частково це відбувається тому, що згасає політична підтримка ініціативи «Лікарня, доброзичлива до дитини» або тому, що 10-и кроків не дотримуються в раніше сертифікованих доброзичних закладах.

Цілі тижня:
• Донести інформацію о Цілях Тисячоліття в сфері розвитку та про те, як вони стосуються грудного вигодовування і харчування немовлят та дітей молодшого віку 
• Продемонструвати прогрес, який був досягнутий та проблеми грудного вигодовування і харчування немовлят та дітей молодшого віку.
• Привернути увагу до заходів по захисту, заохоченню та підтримці грудного вигодовування, як методу досягнення Цілей Тисячоліття та в подальшому, після 2015 року.
• Заохочувати зацікавленість молоді до грудного вигодовування, яке є актуальним на сьогодні у такому швидкозмінному світі.

admin


За матеріалами прес-центру УОЗ у Закарпатській області

ТЕГИ : грудне вигодовування

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ЗДОРОВ'Я

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат