Військові кажуть, що у Закарпатті нема примусової мобілізації

admin 30.07.2014 12:01 ПОЛІТИКА

Підлягають призову на військову службу під час мобілізації військовозобов’язані громадяни України, які на підставі висновку (постанови) військово-лікарської комісії придатні до військової служби.


Останнім часом серед мешканців нашого Закарпаття розповсюджуються чутки про те, що військовими спільно з працівниками органів МВС України «відловлюються чоловіки і примусово відправляються в армію», або «есть очевидцы что военные заходили по домам и людей поднимали с постели, даже когда через границу едешь тебе и там повестки дают».

Прес-група Закарпатського ОВК офіційно спростовує такі чутки і повідомляє, що проведення третьої черги часткової мобілізації проводиться у суворій відповідності до Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» та Указу Президента України від 21.07.2014 № 607/2014 "Про часткову мобілізацію", що затверджений Верховною Радою України (Закон України «Про затвердження Указу Президента України "Про часткову мобілізацію" від22.07.2014 р. № 1595-VII).

Тобто, військові комісаріати Закарпатської області діють в межах чинного законодавства. Все інше – це чутки, нісенітниці та спроби певною мірою зірвати виконання органами державної влади виконання завдань щодо мобілізації військовозобов’язаних.

Підлягають призову на військову службу під час мобілізації військовозобов’язані громадяни України, які на підставі висновку (постанови) військово-лікарської комісії придатні до військової служби.

Крім того існує низка положень на підставі яких військовозобов’язаний може бути звільнений від призову за мобілізацією.

На сьогоднішній день військовозобов’язані через вручення їм повісток викликаються до районних та міських військових комісаріатів для визначення військово-лікарськими комісіями ступеня придатності їх до військової служби. У разі якщо стан здоров’я військовозобов’язаного дозволяє проходити військову службу та немає інших підстав для звільнення від призову, буде розглянуто питання щодо призначення їх відповідно з отриманою військовою спеціальністю на доукомплектування визначених військових частин з врученням мобілізаційних розпоряджень та повісток.

Разом з тим, нагадуємо, що кожний громадянин має право звернутись до відповідних органів, наприклад до прокуратури, з питань захисту його прав та інтересів, якщо він вважає що їх порушено.

В черговий раз наголошуємо – проведення третьої черги часткової мобілізації має за мету збереження спроможності Збройних Сил України та інших військових формувань по виконанню бойових завдань в АТО, нарощування угруповань військ та сил для відбиття можливого вторгнення, а також здійснення планового перегрупування особового складу .

За умов проведення третьої черги часткової мобілізації буде також створено систему поповнення некомплекту в особовому складі та посилено ешелон охорони державного кордону та нарощено сили і засоби територіальної оборони, посилено складову з технічного прикриття об’єктів, транспортної інфраструктури та її відновлення.

admin


За матеріалами прес-групи Закарпатського ОВК

ТЕГИ : АТОвійнаЗакарпаття

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат