Футбол. "Говерла" - "Карпати" - 2:2 (Огляд, фото-відео, інтерв’ю)

Фото Я. Немеша 28.07.2014 18:26 СПОРТ

 

Відбулися матчі першого туру УПЛ. «Говерла» грала вдома з «Карпатами».

У складі ужгородців було двоє новачків, і обидва легіонери: бразильський захисник Де Ліма та гравець середини поля румун Александру Тудосе. Відкрив рахунок Максим Шацьких, прямим ударом зі штрафного ветеран забив 122-й гол у Чемпіонатах України.

Після перерви «Карпатам» свідомо була віддана ініціатива. Хоча львів’яни і не надто різноманітно атакували, але помилки Де Ліми та неуважність Сержа Акакпо призвели до зміни ситуації на прямо протилежну. Досить легко гості забили двічі. Тарас Пучковський випередив Де Ліму та встиг на подачу Ігоря Худоб’яка – 1:1. А згодом той же Де Ліма проспав подачу з кутового, коли вистрибував Грегор Балажіц.

«Говерла» відігралась завдяки чудовому удару у «дев’ятку» дебютанта Тудосе. Могли господарі і вирвати перемогу, коли Муртаз Даушвілі ціною фолу останньої надії зупинив Максима Фещука, а сам постраждалий зі штрафного не зумів перекинути «стінку» – 2:2.


В’ячеслав Грозний:

Західноукраїнське дербі в незалежності від рахунку завжди цікаве. Вам відомі всі аспекти, які були напередодні матчі. До останнього не знав, хто в нас буде заявлений, хто прийде, а хто піде, нам тривалий період не виплачують зарплату – ситуація непроста. Але зараз ситуація в країні дуже складна, щойно сфотографувалися з хлопцями, які поїхали воювати на схід проти терористів. Ці люди герої. Нам вдалося стабілізувати психологічний стан гравців і зіграти цей двобій.

Щодо гри, то ще в першому таймі мали вирішити долю поєдинку, окрім забитого гола, була ще стійка, був вихід віч-на-віч Шацьких. Якщо першому таймі ми грали краще, то вже в другому краще виглядав суперник. Ми вдало використали стандарти – з одного з них ми забили, а з виконанням другого нам не поталанило. В другому таймі через дитячі помилки захисників пропустили два голи. Дається взнаки незіграність, адже в нас практично всі футболісти, які грали у центрі поля – новачки. Коли програли в рахунку, хотів змінити центр бека на нападника, але вдалося зрівняти, тому випустив Панфілова замість Степанюка. У нас з’явилося багато молодих хлопців – Каверін, Бонь, Глушицький, Кучараба, Панфілов та місцеві футболісти – Реплюк, Гегедош. Іде процес створення нової команди, і так у нас кожні півроку.

Вітаю Ігоря Йовічевіча з першим деб’ютним матчем, знаю, що перший матч запам’ятовується завжди.

На мою думку можна було старт чемпіонату перенести на 2 серпня, адже за новим регламентом зіграємо менше матчів, в зв’язку зі зменшення команд УПЛ. Дякую всім гравцям, вболівальникам, представникам ЗМІ. Сьогодні була хороша гра, толерантне ставлення один до одного – футбол нас має всіх об’єднувати.

– Олександр Надь, здається почував себе не дуже добре, чи не просив він заміни через отриману травму?

– Ще до гри було питання по його появі в складі команди. Він вийшов на уколах, так і Герасим’юк, який також грав із ушкодженням.

– Що з Кадим’яном, він прийшов у команду минулого року, а тепер його навіть немає в заявці?

– У нас він не мав постійної ігрової практики, планували його віддати в оренду, та він не захотів і розірвав контракт. Це його право. Не маємо право варіювати склад, випустив Панфілова – він швидкий, технічний. Вище про нього почуєте. У цьому сезоні нам буде нелегко, не буде тої швидкості, яку давав Ле Тал лек, Кочіш, Буяльський.

– Ви згадали регламент. А вас особисто влаштовує те, що в цьому році відбудуться лише 26 матчів?

– Я був прихильником того, щоб після 26 матчів команди були розбиті на дві групи й там провели ще по-три матчі. Не розумію, чому федерація втручається в роботу УПЛ, якщо клуби домовилися грати за певною схемою, то так би й повинно було бути. Тому вже зараз потрібно приймати Регламент на наступний сезон, де було б прописано, що новий сезон розпочнуть вже 16 команд. Перша та друга команда з першої ліги автоматично потрапляють до прем’єр-ліги, а третя команда першої ліги грає два перехідні матчі з командою, яка посіла 14-е місце в прем’єр-лізі. Та й консервативні футбольні правила слід змінювати – замість трьох потрібно запровадити 7 замін, увести чистий час, відео-повтори. За фол останньої надії має бути вилучення з правом заміни, а якщо в штрафній – жовта картка й пенальті. Червона картка без заміни – це неспортивна поведінка проти арбітра, вболівальників чи гравця команди суперника. Але мене поки що ніхто не чує, та певен, що в майбутньому на футбол очікують подібні нововведення.

Інформаційний відділ ФК "Говерла"

«Говерла»: Надь, Де Ліма, Хомин, Акакпо, Тудосе, Герасимюк (Райчевіч, 52), Фещук, Трухін, Шацьких, Люлька, Степанюк (Панфілов, 90+2). Запасні: Бабенко, Качараба, Вечурко, Каверін, Глушицький.

Голи: Шацьких, 15, Тудосе, 78 – Пучковський, 61, Балажіц, 74.
Попередження: Хомин, 72, Райчевіч, 90+3 – Худоб’як, 22, Мартинюк, 76, Мірошніченко, 82.
Вилучення: Даушвілі, 88 (фол останньої надії).


1-й тур
25 липня, п’ятниця:

«Металург» (Д) — «Дніпро» — 0:2 (Львів, 7530).
26 липня, субота:
«Іллічівець» — «Волинь» — 1:2 (Луцьк, 3300),
«Чорноморець» — «Олімпік» — (Одеса, 14800).
27 липня, неділя:
«Говерла» — «Карпати» — 2:2 (Ужгород, 2750),
«Динамо» — «Ворскла» — (19.00. «2+2»),
«Шахтар» — «Металург» (З) — 2:0 (Львів, 4800),
«Зоря» — «Металіст» — 1:0 (Київ, 18630).

2-й тур
1 серпня, п’ятниця:

«Ворскла» — «Шахтар» (19.00. «Футбол 1»)
2 серпня, субота
«Металіст» — «Динамо» (17.00. «Футбол 2»)
«Волинь» — «Дніпро» (19.30. «2+2»)
«Металург» (З) — «Говерла» (21.30. «Футбол 2»)
3 серпня, неділя:
«Олімпік» — «Зоря» (17.00. «Футбол 1»)
«Карпати» — «Металург» (Д) (19.30. «2+2»)
4 серпня, понеділок:
«Іллічівець» — «Чорноморець» (19.00. «Футбол 1»)

3-й тур
8 серпня, п’ятниця:
"Говерла" – "Ворскла" (19.00)
9 серпня, субота:
"Металург" (Д) – "Металург" (З) (17.00)
"Динамо" – "Олімпік" (19.30)
"Шахтар" – "Металіст" (19.30)
10 серпня, неділя:
"Дніпро" – "Карпати" (19.30)
11 серпня, понеділок:
"Чорноморець" – "Волинь" (19.00)
"Зоря" – "Іллічівець" (21.00)

Фото Я. Немеша

ТЕГИ : ФК Говерлапрем’єр-лігав’ячеслав грозний

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СПОРТ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат