Закарпатців, які не служили в армії, також можуть відправити в АТО

admin 25.07.2014 10:13 СОЦІО

Під третю хвилю мобілізації можуть потрапити військовозобов’язані, які не проходили службу в армії. Про це на брифінгу повідомив заступник начальника мобілізаційного відділу мобілізаційного управління Міністерства оборони Олександр Правдивець.

Правдивець зазначив, що в першу чергу будуть призиватися військовозобов’язані першої категорії, які пройшли підготовку у Збройних силах України і мають військово-облікову спеціальність.

«Також, можливо, будуть призиватися військовозобов’язані, які не служили в армії і не мають відповідної військової підготовки. Це військовозобов’язані другої категорії, які передані в запас по досягненню 25-річного віку, а також ті, хто пройшли підготовку на кафедрах у вищих навчальних закладах. Вони спочатку будуть призиватися в навчальні підрозділи, де протягом місяця з ними будуть проводитися заняття за відповідними програмами підготовки, для кожної спеціальності вони різні за тривалістю, потім – підрозділ, бойове злагодження – і будуть заходити на заміну інших підрозділів в зону АТО або на посилення державного кордону», – сказав він.

Коментуючи рішення підняти граничний вік військовослужбовців до 60 років, Правдивець зазначив, що ніхто не збирається закликати на службу літніх людей. Це зроблено для того, щоб легалізувати і дати соціальне забезпечення добровольцям відповідного віку, які у складі добровольчих підрозділів працюють у зоні АТО. За його словами, в основному вік призовників буде коливатися в діапазоні 25-40 років.

Нагадаємо, 22 липня Верховна Рада прийняла закон про затвердження указу Президента України «Про часткову мобілізацію» в рамках проведення антитерористичної операції, поданий в понеділок, 21 липня, Петром Порошенко.

Сьогодні в офіційному виданні Верховної Ради «Голос України» був опублікований Закон України «Про затвердження указу президента України «Про часткову мобілізацію»

17 березня Верховна Рада затвердила перший указ президента про часткову мобілізацію. У Збройні Сили закликала 20 тисяч людей, ще 20 тисяч – до складу Національної гвардії. 6 травня підписано указ про другу чергу часткової мобілізації.



ЛігаБізнесІнформ

admin

ТЕГИ : війнаАТОармія

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат