Громадська рада висловила недовіру Щадею...

27.06.2014 14:20 РАТУША

...і рекомендує міській раді припинити його повноваження на посаді секретаря


Цього місяця Громадська рада на своєму засіданні вже висловлювала недовіру в. о. міського голови В. Щадею, написала звернення до міської прокуратури стосовно неправомірності вирішення земельних питань під час поперед-ньої сесії та зобов’я¬-залася повернутися до питання висловлення недовіри тимчасовому керівникові міста знову.

24 червня на засіданні Громадської ради це «знову» повторилося. Спочатку 68 присутніх проголосували за недовіру всьому депутатському складу і висловилися за те, аби кожний із депутатів подав заяву про складання ним депутатських повноважень, відтак уже на наступну сесію винести на розгляд заяви депутатів про складання повноважень.

Як відомо, депутати міської ради проігнорували критичні зауваження земельної комісії, «наосліп» голосували за запропоновані на сесії проекти, що свідчить про загальну участь та зацікавленість у неправомірному розподілі землі «між своїми».

Присутні також заслухали запис із «земельної» сесії 29 травня, коли всі зауваження Громадської ради були проігноровані, й з огляду на це повернулися до своїх попередніх намірів висловити недовіру Щадею. Щоправда, дехто пропонував запросити тимчасового мера на засідання Громадської ради й надати йому можливість висловитися.

Ще інші пропозиції стосувалися висловлення недовіри новому виконкому Ужгородської міської ради.

Зійшлися на тому, щоб рекомендувати міськраді достроково припинити повноваження Віктора Щадея як секретаря ради. Таку думку підтримали 50 із 68 присутніх членів Громадської ради, мотивуючи тим, що замість відпрацьовувати кредит довіри від міської громади й відповідно реагувати на дерибан землі в Ужгороді, він виявився... «диригентом» цього процесу, а також своїм розпорядженням обмежив доступ громадян як до власне мерії, так і до її рішень, зокрема наприкінці минулого тижня на засідання земельної комісії не допустили членів Громадської ради. Станом на 24 червня не було протоколу ведення сесії від 29 травня, рішення її не опубліковані, а розміщені на сайті рішення не відповідали тим, які депутати отримали для розгляду під час сесійного засідання.

Громадська рада оприлюднила Резолюцію причин винесення недовіри виконувачеві обов’язків міського голови, секретареві Ужгородської міської Вікторові Щадею. В ній, зокрема, йдеться: «Всупереч вимогам Регламенту ухвалені радою нормативно-правові акти протягом лютого—березня—квітня так і протягом травня—червня 2014 року не оприлюднюються в повному обсязі в офіційному друкованому виданні, шо позбавляє частину мешканців м. Ужгорода можливості ознайомитися з ними, а частину — зробити офіці¬йне посилання на текст нормативно-правового акта.

25 квітня 2014 року секретарем ради Щадеєм було письмово повідомлено, що ним дано протокольне доручення редакторові муніципальної газети розглянути технічну можливісгь оприлюднення там усіх нормативно-правових актів, ухвалених на сесіях міської ради.

Однак, на жаль, на даний час (станом на 24 червня 2014 року) нормативно-правові акти міської ради не оприлюднюються в офі¬ційному виданні, при тому, що офі¬ційне видання фінансується з місцевого бюджету територіальної громади м. Ужгорода і на секретаря ради покладено обов’язок забезпечувати своєчасне доведення рішень ради до населення».

Іншою причиною висловлення недовіри визначено той факт, що 13 червня начальник відділу землекористування з посиланням на розпорядження в. о. міського голови від 10 червня 2014 р. за № 206 був категорично проти допуску членів Громадської ради до перегляду заяв на отримання земельних ділянок. При цьому в розпорядженні вказано: «Обмежити доступ сторонніх осіб до приміщень структурних підрозділів міської ради».

Резолюція також зазнає, що «перед пленарним засіданням 29 травня 2014 р. депутатам було видано проекти рішень під номерами, які не збігалися з номерами проектів, що були поставлені секретарем міської ради на голосування». Протокол сесії в паперовому варіанті досі «не виготовлений, що свідчить про бездіяльність секретаря ради», йдеться в резолюції.

Підсумовуючи причини, викладені в резолюції, Громадська рада вважає за необхідне висловити недовіру секретареві Ужгородської міської ради В. Щадею, а міській раді рекомендувати достроково припинити його повноваження секретаря ради.

ТЕГИ : Віктор Щадей

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат