Порошенко хоче ліквідувати Закарпатську ОДА

admin 26.06.2014 11:22 ПОЛІТИКА

Незабаром Закарпатську ОДА можуть ліквідувати. Відповідний законопроект про внесення змін до Конституції стосовно децентралізації влади буде зареєстровано сьогодні у Верховній Раді.

Про це під час виступу на Дні діалогу представників органів місцевого самоврядування та органів державної влади сказав Президент України Петро Порошенко.
"Ми хочемо змінити найближчу до народу місцеву владу, надавши самоврядуванню реальних повноважень, яких ще ніколи не знала система місцевого самоврядування в історії України", - наголосив він.

За його словами, законопроект про внесення змін до Основного Закону передбачає ліквідацію обласних та районних державних адміністрацій і запровадження посад представників Президента.
Законопроект також передбачає створення виконавчих комітетів місцевих рад, яким і буде делеговано основні функції державної влади на місцях, повідомляє 5 канал.

"На місцях залишиться значна частина податків, зібраних на території органу самоврядування", - зазначив глава держави.
Порошенко підкреслив, що децентралізація передбачає розширення повноважень місцевих громад, зокрема, й у питаннях історичної пам'яті, культурних традицій та мовної політики.

admin

ТЕГИ : Петро ПорошенкоОДАполітика

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат