Митниця протягом місяця збиратиме гроші для солдатів у Закарпатті (ФОТО)

admin, фото: Габріелли Руденко 25.06.2014 09:50 СОЦІО

 

В Ужгородському прес-клубі відбулася прес-конференція організаторів спеціальної акції для військових закарпатців, які перебувають на Сході України.

ГО «Західноукраїнська Асоціація власників транзитних авто» (ЗАВТРА) має намір організувати збір коштів родинам загиблих вояків-закарпатців із Ужгорода, Берегова та Перечинського району.
Для цього активісти ГО «ЗАВТРА» за участі та підтримки представників Чопської митниці Міндоходів, Чопського та Мукачівського прикордонних загонів, Генеральних консульств Словацької республіки та Угорщини в Ужгороді планують встановити переносні скриньки для збору коштів на всіх пунктах пропуску у межах Закарпатської області. Про деталі акції розказали представники ГО «ЗАВТРА» Павло Білецький та Василь Марадик.

Як розповів Павло Білецький розповів, що представники організації не беруть участі у військових діях, тому їхні кроки полягають у допомозі сім’ям загиблих закарпатських військових . «Ми ініціювали збір коштів на пунктах пропуску. По-перше, це буде зручно для тих, хто їздить на «пересічку», по-друге, це таке ж людне місце, як   і масові площі. Через пункти пропуску крім українців їздять також іноземці, вони зможуть побачити, що українці єдині не забувають героїв і можуть приєднатися до акції», - каже Павло Білецький.
Скриньки встановлять у всіх 8-ми пропускних пунктах області. Розпочнуть з найбільших – у Чопі та Ужгороді у цю п’ятницю, 27 червня.   Василь Марадик зауважив: «Ідея полягає в тому, що ми хочемо допомогти адресно тим сім’ям, де загинули військові. Звичайно жодні гроші не повернуть людям родичів, але частково зможемо допомогти. Підприємців зголосилися допомогти у виготовленні спеціальних підставок, міськвиконком надасть маленькі прозорі переносні скриньки, які використовуються на виборах».

Триватиме акція упродовж місяця.   Кожного тижня організатори обіцяють повний звіт по коштах, сума буде рівно розподілена між родинами. Скриньки хотіли спочатку встановити на самих пунктах пропуску, але згідно з законодавством це робити не можна, тому скриньки стоятимуть при в’їзді на КПП, де стоять прикордонники, які й будуть охороняти скриньки.   Крім того митниця зголосилася окремо на рахунок зібрати кошти саме на ці потреби.

admin, фото: Габріелли Руденко


За матеріалами Ужгородського прес-клубу

ТЕГИ : Чопська митницявійськовівійнаСхідсолдати

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат