Для губернатора Закарпаття зараз пріоритет - облаштування побуту біженців із Криму та Сходу України

admin 19.06.2014 10:53 ПОЛІТИКА

У середу, 18 червня, під керівництвом голови Закарпатської обласної державної адміністрації Валерія Лунченка відбулася нарада з керівниками усіх райдержадміністрацій краю.


Основні питання порядку денного – розв’язання соціальних проблем громадян, які переселяються з півострова Крим і східних областей та хід літньої оздоровчої кампанії.

Станом на 18 червня обласним штабом з питань розміщення сімей військовослужбовців, які прибудуть на територію Закарпатської області з АР Крим та м. Севастополя, зареєстровано 207 осіб з числа переселенців з АРК, з яких – 158 цивільних і 49 осіб – військовослужбовців із їхніми сім'ями.
Усі переселенці з АРК на території Закарпатської області забезпечені тимчасовим житлом (є випадки придбання постійного житла за власні кошти переселенців), що стало можливим завдяки роботи органів влади, добровільних громадських об'єднань, мешканців краю, які надають власне наявне житло для кримчан.

Протягом останніх тижнів, у зв’язку із загостренням ситуації у східних регіонах країни, збільшилася кількість переселенців саме звідти. Так, на сьогодні обласним штабом   зареєстровано 147 осіб переселенців з Луганської та Донецької областей.


- Безумовно, важко сьогодні повністю забезпечити тих громадян, які виявили бажання переїхати до Закарпаття. Та принаймні тимчасове житло, нормальні побутові умови у цих громадян повинні бути. Звертаюся до всіх керівників районів – докласти максимум зусиль для цього, - наголосив Валерій Лунченко.

Департаментом соціального захисту населення облдержадміністрації – розробником обласної Програми „Турбота” щодо посилення соціального захисту громадян на 2014 рік, розроблено проект змін, якими передбачатиметься   поширення дії Програми на інших осіб, які прибудуть в область із східних регіонів України, передбачивши можливість надання громадянам матеріальної допомоги.   Проект зазначених змін подаватиметься   на розгляд   чергової сесії обласної ради.

Щодо літньої оздоровчої кампанії, то цьогоріч вона коштуватиме 47 млн. 724 тис. гривень. Влітку заплановано охопити оздоровчими та відпочинковими послугами 43,3 тис. дітей або 29,6 % їх   загальної   кількості (7 – 16 років), у тому числі 39,0 тис. дітей пільгових категорій.

admin


За матеріалами прес-центру Закарпатської ОДА

ТЕГИ : біженціКримДонбасСхідвійна

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат