Закарпатська прокуратура захищає права двох сестер у суді

admin 05.06.2014 10:50 КРИМІНАЛ

Прокуратура Міжгірщини в суді захищає законні права двох сестер на будинок.

Прокуратура Міжгірського району, з метою захисту законних інтересів двох сестер 16 та 18 років, які залишились без піклування батьків, звернулася до суду з позовною заявою, щодо визнання за ними права власності на спадкове майно, яке залишилося після смерті їх діда.

Як повідомив прокурор Міжгірського району Сергій Зовдун, проведеною у службі в справах дітей Міжгірської РДА перевіркою, встановлено, що двом сестрам, одна з яких на сьогодні вже є повнолітньою, та оформила піклування за молодшою, після смерті дідуся залишився в спадок будинок. Проте службою у справах дітей Міжгірської РДА, до цього часу не вжито заходів до реєстрації в порядку спадкування прав на нерухомість, а тому, правовстановлюючі документи на   будинок та землю під ним наразі відсутні.

Прокуратура району, двічі направляла подання до служби в справах дітей Міжгірської РДА, щодо усунення виявлених порушень та звернення з позовною заявою до суду, про визнання за сестрами права власності на будинок, вартість якого оцінена експертом у суму понад 70 тис. грн.
Так, за результатами розгляду подань, до відповідальності були притягнуті спочатку начальник сектору опіки та піклування ССД Міжгірської РДА, а згодом і начальник служби. Проте, посадовці до суду так і не звернулись.

Відтак прокуратура, з метою захисту законних прав сестер, направила до Міжгірського районного суду, позовну заяву про визнання за дівчатами права власності на будинок, що по закону дістався їм у спадок.

admin


За матеріалами прес-служби прокуратури області

ТЕГИ : судПрокуратура

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

КРИМІНАЛ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат