«Говерлу» можуть виключити з УПЛ

31.05.2014 16:09 СПОРТ

Клуб має заборгованості перед футболістами.

30 травня в Будинку футболу під головуванням Ігоря Гатаулліна відбулося чергове засідання Комітету з атестації футбольних клубів Федерації футболу України.

Серед питань порядку денного основним був пункт, який передбачав визначення кількості клубів на отримання атестату, який дає право участі у клубних змаганнях УЄФА спортивного сезону 2014/2015 рр.

Виявилося, що три клуби УПЛ «Говерла», «Карпати» та «Волинь» мають заборгованість перед футболістами або тренерами.

Комітет визначив термін для виявлення позитивної динаміки у зменшенні існуючої заборгованості — 10 червня. Якщо у встановлений строк вищевказані футбольні клуби не покажуть позитивні зрушення у приведенні фінансового критерію до норми, Комітет залишить за собою право відкликати атестат на право участі у змаганнях Української Прем’єр-ліги сезону 2014/2015.

У самому клубі стверджують, що проблем з аттестатом не буде. Про це сьогодні сказав гендиректор Іван Шіщ кореспонденту Football.ua. «У нас в клубі зараз більше думають про те, щоб наступний чемпіонат вчасно розпочався і на Сході країни настав нарешті спокій, ніж про долю атестата — запевняю вас, цю проблему ми вирішимо. Так, були певні заминки з виплатами зарплат, але вже зараз ми почали розраховуватися з боргами. До терміну, який нам встановила ФФУ, ми цілком встигаємо все закрити. По суті, це єдиний критерій атестації, за яким у нас виникли проблеми — всі інші ми успішно пройшли».

Раніше, в інтерв’ю «СЭ» головний тренер В’ячеслав Грозний сказав, що через невиплату зарплати є імовірність зриву підготовки до наступного сезону. «Планы команды на летнее межсезонье могут быть сверстаны только после того, как с коллективом начнут рассчитываться за прошедший чемпионат. Нам пообещали, что часть денег мы получим 3-го июня. От этого и будем отталкиваться. Не нужно обманывать самих себя, ведь без компенсации за уже проделанную работу никто из игроков тренироваться не будет. Как тренер, я понимаю, что в таком случае многие могут не приехать на сборы. Команда длительное время ждет зарплаты и от этого многое зависит. Кроме того, нам нужно знать каким будет новый чемпионат — его формат, количество команд, время начала соревнований. Если все будет хорошо, первый этап сбора проведем дома в Закарпатье, а затем, возможно, отправимся в Дебрецен».

ТЕГИ : ФК Говерлапрем’єр-лігаіван шіцв’ячеслав грозний

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СПОРТ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат