Тимчасова влада Ужгорода дерибанила землю тільки під своїх

30.05.2014 13:01 РАТУША

А також віддала людям гуртожиток на Джамбула і забезпечила зарплату заступникові мера.


Сесія Ужгородської міської ради у четвер 29 травня вже традиційно розпочалася з деяким запізненням й за присутності мешканців гуртожитку з вул. Джамбула, 50 з плакатами в руках.

В. о. міського голови відклав розгляд рішення «Про придбання будівлі дитячого садка № 30 у комунальну власність територіальної громади м. Ужгорода». Нагадаємо, йдеться про дитсадок на вул. Шевченка, 42, будівлю якого міська рада мала придбати за 3 млн. грн. із урахуванням ПДВ та 1 % внеску до Пенсійного фонду від вартості майна за договором купівлі-продажу.

Питання зняли, аби вкотре ретельніше розглянути його фінансовий бік. Натомісь головуючий вніс на розгляд 4 проекти, один з яких стосувався багатостраждального гуртожитку на вул. Джамбула, 50. Нещодавно на позачерговому засіданні виконком затвердив акт приймання-передачі гуртожитку. На сесії депутати 46-ма «за» дали мешканцям «зелене світло» на приватизацію квартир, яких там близько півтори сотні. Мешканці гуртожитку після овацій задоволено покинули сесійну залу.

Депутати надали право на кредит у формі овердрафту збитковому Водоканалу загальним лімітом 100,00 тис. грн. строком на один рік, при цьому міськрада виступила поручителем перед банком. Як відомо, преференції на певні суми від міста Водоканал отримує постійно. Тож влада поповнила і статутний фонд підприємства на суму 2 646 000,00 грн.

Саме таку суму податку на прибуток підприємство на сьогодні боргує місту.

На сесії було ухвалене рішення, згідно з яким КП «КАТП072801» безоплатно передасть Мукачівській греко-католицькій єпархії колишній латунний пам’ятник Леніну, який переплавлять, а з отриманого матеріалу відтак виготовлять пам’ятник Бачинському. Водночас депутати не підтримали рішення перейменувати частину набережної Незалежності — від пл. Театральної до вул. Корзо — на наб. Рошковича.

Рішенням сесії на аукціоні у поточному році продадуть бойлерні за адресами: вул. Сечені, 29а, вул. Минайській, 3а, вул. Тіхого, 13б, вул. Докучаєва, 25а; підвальне приміщення на пр. Свободи, 7/26, вбудоване приміщення (бойлерну) на вул. Декабристів, 45, котельні на вул. Українська, 81а, вул. Дворжака, 58а, вул. Артилерійська, 6а, вул. Тельмана, 2в, вул. Загорській, 28б, а також будівлі ЦТП на вул. Маресьєва, 9а, вул. Г. Артемовського, 14а та комплекс будівель на вул. Легоцького, 64б.

Заступникові міського голови Шафарю, цього разу без емоцій, депутати затвердили заробітну плату. Відтак чиновник отримуватиме доплату за сьомий ранг посадової особи місцевого самоврядування, надбавку за високі досягнення у праці та за виконання особливо важливої роботи в розмірі 50 % посадового окладу з урахуванням надбавки за ранг та надбавки за вислугу років, щомісячну премію в розмірі 100 % посадового окладу, матеріальну допомогу для вирішення соціально-побутових питань у розмірі середньомісячної заробітної плати й допомогу на оздоровлення в розмірі середньомісячної заробітної плати.

Депутати також схвалили текст звернення до міністра інфраструктури України, в якому детально розповіли історію дитячої залізниці від 1947 р., й попросили сприяння у вирішенні питання передачі Ужгородської дитячої залізниці на баланс міста.

І все ж найбільш скандальними були земельні питання. Ще напередодні на засіданні земельної комісії стався скандал, коли заступник голови комісії депутат Гнатків так мотивував, кому виділяти землю, а кому ні: “Ой, я зараз по всіх не згадаю… Це ми сиділи з хлопцями, розбирались…”.   Тобто, жодних пояснень та аргументацій. Такий “підхід” спричинив бойкотування роботи комісії кількома її учасниками — вони покинули залу засідань, не бажаючи брати участь у діях, які дуже нагадують корупційні.

Згодом уже на сесії голова громадської ради Олександр Пересоляк зачитав довгий список недоліків, порушень і свідомо нелегітимних рішень, які були виявлені в ході опрацювання резолюцій земельної та майнової комісій членами ради. Однак депутати протягнули те рішення, яке підготували балогівці: роздерибанили землю під своїх, а «чужим» відмовили.

Про цю подію Сергій Ратушняк на своїй сторінці у Facebook написав: «Банда Балог продали в Ужгороді 16 га землі. Ділянка, яка викуповувалась за гроші для бюджету після 20-ти років оренди 24 м кв. М. Ратушняк — не пройшла. Ось так, ужгородці, за отримані від бандюків-балог 200 грн. на виборах,   місто стало власністю однієї кримінальної сімейки».

ТЕГИ : сесія Ужгородської міської радиУжгородська міська радасергій ратушняквіктор балога

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат