Закарпатка продала свою дитину за 2 тисячі доларів (ФОТО)

admin 27.05.2014 10:29 КРИМІНАЛ

 

На Закарпатті засуджено батьків, які продавали дітей у рабство для жебракування.

Щодня четверо дітей віком від 4 до 13 років були вимушені просити милостиню на ринках Тячівського району Закарпатської області. Займатися жебрацтвом дітлахів змушували їх батьки, яких, на щастя, затримали працівники управління по боротьбі з організованою злочинністю.

Такий бізнес приносив учасникам злочинної групи чималий дохід. Зі слів затриманих за день діти могли заробити до 5 тисяч гривень.
Однак і цього зловмисникам було замало. Одна із жінок прийняла рішення взагалі продати свою дитину, яку оцінила у 2 тисячі доларів США.

Підшукуючи покупця, мати рекламувала своє чадо, як досвідчену жебрачку, здатну викликати жалість та виманювати гроші з небайдужих людей.
Просто на вулиці посеред білого дня вона віддала чотирирічну дитину, за що отримала бажані кошти. Відразу після передачі грошей її затримали оперативники УБОЗ.

Наразі негідних батьків за торгівлю людьми та втягнення дитини у заняття жебрацтвом притягнуто до кримінальної відповідальності.
Районний суд області засудив двох учасників злочинної групи до позбавлення волі на термін 1,5 та 4 роки, а третю спільницю - до 5 років позбавлення волі з відстрочкою відбуття покарання терміном на 3 роки. Окрім цього злочинців позбавлено батьківських прав.
Наразі про дітей піклується держава, вони проживають та здобувають освіту в школі-інтернаті.

admin


За матеріалами прес-служби ГУБОЗ МВС України

ТЕГИ : ГУБОЗМіліціяжебрацтво

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

КРИМІНАЛ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат