Гандбол. «Карпати» втретє стали чемпіоном України (Фоторепортаж)

26.05.2014 13:39 СПОРТ

 

Відбувся фінальний тур чемпіонату України з гандболу серед жіночих команд Суперліги.


Ужгородська команда спочатку впевнено здолала херсонську "Дніпрянку", а в останньому матчі жіночої Суперліги ужгородські "Карпати" здолали львівську "Галичанку".

3 етап, з’їзний тур
23—24 травня:
"Карпати" - "Дніпрянка" - 30:22 (13:12)
"Карпати" - "Галичанка" - 22:20 (11:11)

Кращими гравчинями гандболу за рішеннями тренерів і капітанів команд стали - Ірина Стельмах з «галичанки» та Дарина Кот з «Карпат».
Остання після гри поділилась враженнями з журналістами: «Було дуже складно. Дівчата з «галичанки» справді сильні. Але ми боролися до кінця».
До того ж, зауважила ще одна зірка «Карпат» Наталія Семаль : «Наші суперниці грають майже незмінним складом упродовж останніх п’ять років. А у нас постійні ротації. Команда весь час оновлюється. Але, як показала гра, ми зуміли стати єдиним цілим.
Мокрим від шампанського, котрим традиційно поливають переможниць після гри, тренер ГК «Карпати» Борис Петровський розповів, що результат вважає командним:

- «Ми справді важко до цього йшли. Порівняти «Карпати» восени і зараз – це дві різні команди. У нас багато перепон, суперечок і сварок. Але ми це зробили».

- «Набагато важче утримати та захистити чемпіонство, аніж його здобути. «Карпати» перша в Україні команда, котра досягла такого успіху. Вони це справді заслужили», - радіє почесний президент клубу Олександр Ледида і дає прогнози на наступний сезон: «Останніми роками гандбольними столицями України були Ужгород і Львів. Але, думаю, наступного року «підтягнуться» і Київ з Херсоном. Ну і звичайно, «Галичанка» - дуже сильна команда. Думаю, у них хороше майбутнє».

Срібні медалі «Галичанці» вручили заступник директора департаменту освіти і науки, молоді та спорту Закарпатської ОДА Віталій Єрфан і голова Федерації гандболу Львівщини Роман Федишин.

А золоті нагороди кравчиням «Карпат» - губернатор Закарпатської області Валерій Лунченко та олімпійська чемпіонка та чемпіонка світу з гандболу   Ніна Гецко.

Також Валерій Лунченко нагородив почесним кубком президента команди Олександра Ледиду.

Чемпіони України: «Мотор» (Запоріжжя) — 14, «Спартак» (Київ) — 3, «Спарта» (Кривий Ріг) — 3, «Карпати» (Ужгород) — 3.

 photo 411043504370-438043C0435043D04380-1_zpsa3d7bbbd.jpg

ТЕГИ : гандболгк карпати

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СПОРТ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат