Футбол. Фінал ЛЄ: "Севілья" – "Бенфіка" (Анонс)

спорт.уа 14.05.2014 12:41 СПОРТ

Сьогодні відбудеться фінальний матч другого за значимістю єврокубка. Щороку учасники радують нас гарними матчами і фінал сезону 2013/2014 навряд чи стане винятком. «Севілья» і «Бенфіка» - відмінні суперники.

Іспанська «Севілья» розпочала свій шлях до фіналу з третього кваліфікаційного раунду. Команда без найменших проблем здолала «Младость» і «Шльонськ», що дозволило їй вийти в груповий етап, де підопічні Унаї Емері легко зайняли перше місце в компанії Ліберецького «Слована», «Фрайбурга» і «Ешторіла». У плей-офф «Севілья» насилу здолала «Марібор» (2:2, 1:2) і «Бетіс» (0:2, 2:0, по пен. 4:3). Але чвертьфінал проти «Порту» севільцями явно вдався - 1:0, 1:4. «Валенсія» в півфіналі добряче попсувала нерви, багато вирішив гол, забитий на виїзді (2:0, 1:3).

Португальська «Бенфіка» потрапила відразу до 1/16 фіналу Ліги Європи після того, як зайняла третє місце в груповому раунді Ліги чемпіонів. У групі з ПСЖ, «Олімпіакосом» і «Андерлехтом» португальці набрали рівну кількість очок з греками - по 10, але пропустили їх на друге місце за додатковими показниками. Шлях «Бенфіки» до фіналу Ліги Європи був, мабуть, трохи легшим, ніж у іспанців. Спочатку команда Жорже Жезуша здолала ПАОК (0:1, 0:3), потім «Тоттенхем» (1:3, 2:2) і АЗ (0:1, 0:2). Окремо стоїть півфінальний матч проти грізного «Ювентуса», який мріяв зіграти у вирішальному поєдинку на рідному туринському стадіоні. Домігшись домашньої перемоги 2:1, в гостях «Бенфіка» зуміла втримати рятівні 0:0 і по праву вийшла у фінал Ліги Європи.

«У нинішньому сезоні ми робили все можливе, щоб повторити сценарій минулорічної кампанії. Я маю на увазі шлях до фінішного відрізка. Тепер же треба зробити все, щоб кінцівка була іншою. На нашому боці досвід. Ми знаємо, чого чекати. Якщо раніше ми рухалися від матчу до матчу, то в нинішньому сезоні будь-яка гра була для моєї команди схожа на фінал», - сказав перед вирішальним поєдинком наставник«Бенфіки» Жорже Жезуш. Адже в минулому сезоні його команда на фінішні примудрилася втратити відразу три трофеї. Але в цьому сезоні «орли» вже встигли виграти чемпіонат і Кубок португальської ліги, так що конфуз їм не загрожує. До речі, «Бенфіка» зіграє також у фіналі Кубка Португалії.

«Шлях до фіналу був неблизьким, але прекрасним. Ми помітно виросли за цей час і отримаємо безцінний досвід незалежно від результату. Але, природно, було б здорово поїхати додому з трофеєм», - мріє головний тренер «Севільї» Унаї Емері. Недарма «Севілья» завойовувала Кубок УЄФА в сезонах 2005/2006 і 2006/2007 (пам'ятаєте той легендарний матч з «Шахтарем» і гол воротаря Палопа?). Іспанці жадають додати до своєї колекції ще один трофей.

Окремо хочеться зупинитися на так званому «прокляття Гуттманна». У 1962 -му році наставник португальської команди Бела Гуттманн посварився з керівництвом клубу через небажання підвищити йому зарплату. Залишаючи команду, Гуттманн виголосив стало легендарним прокляття: «У наступні сто років «Бенфіка» без мене ніколи не виграє Кубок європейських чемпіонів». Здавалося б, що такого в кинутих зопалу словах? Але на поточний момент «Бенфіка» програла п'ять (!) Фіналів Кубків європейських чемпіонів (1962/1963, 1964/1965, 1967/1968, 1987/1988, 1989/1990). Востаннє «прокляття Гуттмана» наздогнало португальців в минулому сезоні, коли «Бенфіка» у фіналі Ліги Європи поступилася «Челсі» з рахунком 1:2.

Містика містикою, а футбол футболом. Букмекери вірять в «Бенфіку», але «Севілья» в цьому сезоні вже піднесла чимало сюрпризів. Нас чекаємо класний видовищний фінал!

Фінал
14 травня, середа:

«Севілья» - «Бенфіка»
Турин. Стадіон «Ювентус». 21:45
ТВ- трансляція на телеканалі «Україна»

Переможці Ліги Європи та Кубка УЄФА: «Ювентус», «Інтер», «Ліверпуль» — 3, «Боруссія» (М), «Тоттенхем», «Реал», «Гетеборг», «Парма», «Феєноорд, «Севілья», «Порту», «Атлетико» — 2, «Андерлехт», ПСВ, «Айнтрахт», «Іпсвіч Таун», «Баєр», «Наполі», «Аякс», «Баварія», «Шальке», «Галатасарай», «Валенсія», ЦСКА, «Зеніт», «Шахтар», «Челсі» — 1.

спорт.уа

ТЕГИ : фк бенфікафк севільяліга європи

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СПОРТ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат