У Закарпатті німця засудили на 3 роки за контрабанду австрійської книги 1709 року (ФОТО)

admin, фото: прес-центр СБ України 14.01.2014 10:12 КРИМІНАЛ

 

На Закарпатті за матеріалами СБУ засуджено іноземця за спробу вивезти з України стародрук.

Набрав законної сили вирок Ужгородського міськрайонного суду Закарпатської області стосовно громадянина Німеччини, який намагався незаконно вивезти з України стародрук.
Встановлено, що іноземець, який тривалий час проживає в Україні, має антикварний магазин та колекціонує предмети старовини, у липні 2013 року без жодних дозвільних документів намагався вивезти з України до Німеччини книгу «Vollkommen Adel» 1709 року. Стародрук був прихований під заднім пасажирським сидінням автомобіля.
Під час проходження іноземцем контролю на території митного посту «Лужанка» співробітники СБУ спільно з митниками виявили та вилучили знахідку.
Експертиза підтвердила, що книга «Vortrefflich Hoch Adeliches CONTROFEE Das ist: Vollkommen Adel» – повне оригінальне видання 1709 року, надруковане у Відні в типографії Андреса Геїнгера, є культурною цінністю з особистої бібліотеки видатного історика, мистецтвознавця Володимира Вуйцика.

За рішенням суду громадянину Німеччини призначено покарання за ч.2 ст.15 (замах на злочин), ч.1 ст.201 (контрабанда, тобто переміщення через митний кордон України поза митним контролем або з приховуванням від митного контролю культурних цінностей) Кримінального кодексу України у вигляді 3 років позбавлення волі з призначенням іспитового терміну 1 рік.
Стародрук конфіскований та переданий у фонди Наукової бібліотеки Львівського національного університету імені Івана Франка для поповнення   колекції-зібрання книг Володимира Вуйцика.

admin, фото: прес-центр СБ України


За матеріалами прес-центру СБ України

ТЕГИ : СБУсудКонтрабанда

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

КРИМІНАЛ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат