Ужгородський податківець може сісти на 10 років за 5 тисяч доларів хабара

admin 06.05.2014 10:15 КРИМІНАЛ

Прокуратура Закарпатської області направила до суду кримінальне провадження стосовно чиновника з Міндоходів, затриманого при одержанні 5 тис. дол. США.

Прокуратурою області завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні, розпочатому за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 368 КК України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди) заступником начальника одного з управлінь Головного управління міністерства доходів і зборів у Закарпатській області.

Досудовим розслідуванням встановлено, що 36-річний посадовець вимагав та отримав від ужгородського підприємця 5 тисяч доларів США за одержання ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та подальше сприяння у здійсненні підприємницької діяльності.

Першу частину неправомірної вигоди - тисячу доларів - чиновник отримав завчасно. А при передачі другої частини - 4 тисяч доларів, був затриманий на місці вчинення кримінального правопорушення співробітниками прокуратури області, УБОЗ УМВС та УВБ ГУ Міндоходів в Закарпатській області біля одного з ужгородських кафе.
Відтак, вже суд вирішить подальшу долю посадовця.
                                           
Довідка:
ч. 4 ст. 368 КК України - прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою у великому розмірі або вчинене службовою особою, яка займає відповідальне становище, або за попередньою змовою групою осіб, або повторно, або поєднане з вимаганням неправомірної вигоди, - карається позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, зі спеціальною конфіскацією та з конфіскацією майна.

admin


За матеріалами прес-служби прокуратури області

ТЕГИ : судПрокуратураМіндоходівхабар

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

КРИМІНАЛ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат