Закарпатські медсестри співали й танцювали на конкурсі "Ескулап-професіонал" (ФОТО, ВІДЕО)

admin 28.04.2014 10:35 ДОЗВІЛЛЯ

 

Найкращу медсестру області визначали під час фінального   етапу обласного   конкурсу «Ескулап-професіонал», що пройшов у четвер в Хусті на базі   медичного коледжу.

Такий загальнообласний конкурс медичних сестер в області проводиться вперше. Дотепер в Закарпатті   проходили змагання для амбулаторій загальної практики сімейної медицини та фельдшерсько-акушерських пунктів.   За словами Андріанни САВИЧ -   президента Асоціації медичних сестер Закарпатської області, такі конкурси допомагають підвищувати професійний рівень медсестер,обмінятися досвідом, стимулюють до самовдосконалення та навчання.
У програмі конкурсу – три тури.

Перший - тестування. За 60 хвилин медсестри повинні були відповісти на 60 питань з терапії, хірургії, педіатрії та невідкладних станів.   У другому турі конкурсантки демонстрували вже практичні навички   з медсестринства по терапії, хірургії та педіатрії. Також комісією бралося до уваги й вміння пояснити необхідність тих чи інших маніпуляцій пацієнту, доброзичливість та уважність, індивідуальний підхід до кожного.

Чи не найбільше емоцій та захоплення викликав третій тур конкурсу «Талановита людина - талановита у всьому». Фейєричні виступи конкурсанток які співали, грали на акордеоні, танцювали, декламували вірші,   демонстрували вишивки різними стилями, вироби з бісера та інші різноманітні витвори мистецтва,   щоразу викликали шквал аплодисментів. Суворе журі довго радилось, а потім винесло вердикт: за останній конкурс всі учасниці отримали найвищий бал, оскільки оцінити неоцінне неможливо – талант ціни не має.

Відтак було остаточно підбито підсумки змагань. Третє місце посіла конкурсантка з Берегівської   районної лікарні   - Марінна Бабій, друге – у рахівчанки Сніжани Пранничук, а перше   – у господарів змагань – хустян. 29-річна операційна сестра з Хустської рай лікарні Мирослава Жуковська показала найкращий результат за підсумками всіх змагань. І саме вона   як переможниця змагань   представлятиме Закарпаття у загальноукраїнському конкурсі, який відбудеться восени у Черкасах.  

admin


За матеріалами прес-центру УОЗ у Закарпатській області

ТЕГИ : конкурсмедицинамедсестра

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ДОЗВІЛЛЯ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат