Як обиратимуть президента в Закарпатті

12.04.2014 10:28 ПОДІЇ

Як відомо, 25 травня повинні відбутися вибори Президента України. Часу на агітацію залишається зовсім мало. Кандидати вже вирушили в поїздки на зустрічі з потенційними виборцями, у пресу повалила іміджева інформація.


Соціологія кажуть, що 24,2 % українців готові підтримати кандидатуру Петра Порошенка на виборах президента й лише 10,1 % — Юлію Тимошенко. Про це свідчать дані опитування компанії Research&Branding Group.

7,8 % опитаних підтримали би кандидатуру Віталія Кличка, який уже знявся з перегонів. Як відомо, Кличко не зареєструвався кандидатом у президенти і буде йти на мера Києва. Однак боксер оголосив про підтримку Петра Порошенка, тому Порошенкові можна ще доплюсувати деякі Кличкові проценти.

Сергій Тігіпко отримав би 6,3 % голосів, Михайло Добкін — 3,3 %, Анатолій Гриценко та Олег Ляшко — по 3 %, Петро Симоненко — 2,9 %, Олег Тягнибок — 1,3 %.

У другому турі українці готові віддати 40,8 % голосів Порошенку і 15,9 % Тимошенко, якщо саме вони переможуть у першому турі. Якби у другий тур пройшли Порошенко і Тігіпко, то 47,7 % опитаних підтримали би Порошенка, а 14,3 % — Тігіпка. У парі Тимошенко і Тігіпко у другому турі голоси розділилися б відповідно 35,1% проти 16,4 %.

Громадян України також запитали, чи вважають вони вибори президента 25 травня легітимними. 64,7 % опитаних сказали, що в цілому вважають, 22,4 % — в цілому не вважають і 12,9 % відповісти не змогли. При цьому 52,8 % респондентів вважають, що вибори в цілому будуть чесними і демократичними, 31,9 % — у цілому не будуть, а 15,3 %   відповісти не змогли.

Якщо зважати на цифри, то Порошенко міг би бути цілком спокійним. Тим більше, що він заручився підтримкою олігарха Фірташа, а також керівника адміністрації екс-президента Януковича Льовочкіна. Однак у штабі Юлії Тимошенко вирішили дати бій Порошенку. Юля вже їздить країною і обіцяє виборцям, що не дасть олігархам провести свого протеже до президентства. Знаючи норов Юлі, можна припустити, що вона або виграє вибори, або зробить усе для того, щоб стати прем’єр-міністром, а посаду президента зробити лише номінальною: коли президент буде лише як візитка країни і не зможе призначати уряд та контролювати фінансові потоки.

Трохи гірші справи у стані «регіоналів». Вигнаний із лав партії Тігіпко таки вирішив іти на вибори самостійно, тому Добкіну важко буде протистояти представникам нової влади. Окрім того, люди доволі агресивно зустрічають кандидатів від колишньої влади. Яйцями вже закидували Царьова, Добкіна і Тігіпка.

Ну і ще кілька слів про місцевих баранів. Балоги вирахували найбільш рейтингового кандидата і таки напросилися очолити виборчу кампанію Порошенка в Закарпатській області. Фактично довіреними особами Порошенка у всіх округах будуть представники клану Балог. Незважаючи на те, що УДАР Кличка вважається політичним партнером Порошенка на цих виборах, у Закарпатті «ударівців» просто кинули. Лідер регіонального осередку партії УДАР Пацкан вже якось бідкався на телебаченні, що якщо Порошенко в Закарпатті зробить ставку на Балог, то його партійці самоусунуться від виборчого процесу, однак поки що це лише слова. Балоги захопили монополію на підтримку Порошенка.

До речі, Порошенко до останнього вагався, чи довіряти область Балогам. Таки вирішив. Ну то так йому і треба. Напевно, мав мало інформації щодо цього клану або просто був обманутий. Хоча й сам Порошенко ще той хлоп. Йому ще пригадають і співпрацю з Януковичем, і тісні зв’язки з Фірташем, ну і, нарешті, Порошенко й сам є олігархом, а в нашій країні чесно багатомільйонні капітали заробити не так легко…

Радує те, що значна частина інтелігенції та думаючих людей виступає категорично проти кандидатур китів від політики. Є глибоке переконання, що Майдан мав намір очистити політикум саме від порошенків-тігіпків-тимошенків і дати шанс очолювати країну незаплямованим політикам. І ось тут уже чимало позитивних відгуків має Анатолій Гриценко. Свого часу це був єдиний міністр оборони України, який запалив нашу армію патріотичним духом і викорінив звідти корупцію та тотальне грабування. Гриценко є справжнім інтелектуалом, який розбирається в геополітичних питаннях, і саме він є сильним антиолігархічним політиком.

Уже зараз на адресу редакції надходять листи з проханням надати інформацію про штаби Гриценка в Закарпатті або реквізити банківських рахунків на підтримку цього кандидата, адже в нього немає фінансової підтримки від олігархів, тому підтримувати Гриценка будуть лише чесні підприємці. Саме ті, які допомагали коштами Майдану, бо також сподівалися, що революція вичистить і корупціонерів-здирників із фіскальних органів.

Щодо фінансової підтримки кандидата Гриценка, то вся інформація є на його персональній Інтернет-сторінці: http://2014.grytsenko.com.ua/finance.

Накопичувальний рахунок виборчого фонду
26409030347007
МФО — 322313
КОД ЄДРПОУ — 2111717592
Банк Отримувача —
АТ «УКРЕКСІМБАНК»
Можна також допомогти фінансами, поповнивши картку «Приватбанку»: 5168 7420 1007 3397
(Гриценко Анатолій Степанович).

ТЕГИ : вибори 2014

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат