Один Балога залишається   в Партії регіонів...

05.04.2013 15:49 ПОЛІТИКА

Як виявилося, в апараті Верховної Ради відсутня заява про вихід Павла Балоги з фракції Партії регіонів. Таку відповідь на запит «Української правди» надали в апараті Верховної Ради. «На Ваш запит   щодо надання копії заяви депутата Павла Балоги про вихід із фракції Партії регіонів повідомляємо, що такий документ до апарату Верховної Ради в установленому порядку не надходив», — мовиться в листі.


Вперше про вихід брата Віктора Балоги з фракції Партії регіонів повідомлялося 13 грудня минулого року з посиланням на прес-службу «Єдиного центру». За даними прес-служби, Павло Балога написав заяву і передав її голові Верховної Ради Володимирові Рибаку. Водночас із того часу і донині Павло Балога значиться членом фракції Партії регіонів. І навіть у результатах пофракційного голосування Павло Балога й досі фігурує у фракції Партії регіонів.

…ІНШИЙ БАЛОГА ПІДСТАВИВ ОПОЗИЦІЮ

Минулої неділі відбулися одні невеличкі, але доволі знакові вибори. У Хусті обирали на одне вільне місце депутата міськради. Як відомо, Хуст наразі очолює представник Балоги Кащук. Не будемо говорити про те, що наразі саме Хуст є найбруднішим та найзахаращенішим містом області. Справа в іншому. Балогівський «ЄЦ» в особі Кащука і компанії на цих проміжних виборах мав доволі серйозний адміністративний ресурс. Тиск був потужний. Головна боротьба точилася між кандидатом від опозиції Романом Щербаном та представницею Партії регіонів Євою Раковці. Однак балогівці тримали в запасі і свого представника Івана Бучка. Опозиціонери переконували Балогу, що реально вищий рейтинг саме в Щербана і він може перемогти «регіоналку», тому до останнього сподівалися, що Балога зніме «ЄЦуна» Бучка з перегонів. Не сталося. В результаті перемогу з відривом від найближчого конкурента в 16 голосів здобула Єва Раковці, яка набрала 260 голосів. А ось тим найближчим конкурентом і дійсно виявився опозиціонер від «Фронту змін» Роман Щербан. І тільки третім був балогівець Бучок, який набрав усього 167 голосів.

Таким чином, Балога, проігнорувавши прохання опозиціонерів, просто підставив їх. До речі, в минулому номері ми наводили цитату Віктора Балоги в одному з центральних видань, у якій Балога хвалиться, що його кандидати на довиборах у обраду могли би виграти всі 5 округів, але він поступився місцем представникам інших опозиційних партій, а ті «профукали» вибори. І ось на виборах у Хусті стало цілком очевидно, що «профукати» вибори може і Балога.

У БАЛОГИ НЕМАЄ НІ КВАРТИРИ, НІ МАШИНИ

Нардепів та інших чинуш законодавчо змушують оприлюднювати декларації про доходи. Віктор Балога завжди писав у декларації, що бідний як церковна миша, бо не має майна та автомобілів. Зичить у родичів. Цього разу також написав, що не має у приватній власності ні квартири, ні автомобіля. Щоправда,   згідно з декларацією, в 2012 році Балога отримав 1 млн. 166 тис 910 гривень сукупного доходу, в тому числі 151 тис. 151 гривню заробітної плати та 1 млн. 15 тис. 268 гривень відсотків і дивідендів.

При цьому члени сім’ї Балоги володіють чотирма земельними ділянками загальною площею майже 8 тисяч кв. м, житловим будинком площею 314,01 кв. м, двома квартирами 101,1 і 57,8 кв. м, гаражем 48,8 кв. м та іншим нерухомим майном площею 116,2 кв. м.

Але що цікаво, автомобілів у членів сім’ї Балоги також немає.

Тим не менше, Балогу ж важко уявити без автівки. І кожен член його родини має свій автомобіль. І в самого Балоги крутий «Мерседес». І в програмі «Гроші» на одному з центральних телеканалів цей «Мерседес» показували й Балога сам визнав, що це його машина. То навіщо брехати в декларації? Навіщо взагалі брехати?

ДО ТЕМИ

До речі, декларації про доходи оприлюднюються масово і більшість чиновників не приховують того, як вони живуть. До прикладу, радник президента Андрій Портнов задекларував, що у 2012 році отримав сукупний дохід у розмірі 7,5 мільйона гривень. Написав і про свої «Мерседеси» та житло. Загальна сума доходів першого заступника глави Адміністрації Президента Ірини Акімової у 2012 році склала 566 381 гривню. Проте ділянка земельна у неї 32 тисячі квадратних метрів і три квартири, і будинок, і автівки хороші. Та й у банку офіційний мільйончик засвітився. А от шеф Акімової, глава Адміністрації Президента Сергій Льовочкін спокійно написав, що у 2012 році заробив 12 мільйонів офіційних гривень. У банку ще три мільйони, а цінних паперів узагалі на всі 120 мільйонів.

Найважче декларувати доходи президентові. Все-таки глава держави. Тим не менше, Янукович таки оприлюднив декларацію про майно, доходи, витрати за 2012 рік. Згідно з декларацією, у 2012 році Янукович отримав 20 млн. 388 тис. 314 гривень доходу. Зарплата Януковича склала 774 тисячі 877 гривень, а як відсотки за банківським вкладом від фінансових установ він отримав 4 млн. 62 тис. 437 гривень.

Також у 2012 році президентові від ТОВ «Друкарня «Новий світ» виплачено авторську винагороду на суму 15 млн. 551 тис. гривень відповідно до умов видавничого договору, укладеного у 2011 році. Такому гонорару можуть позаздрити будь-які імениті письменники світу. Про наших бідолах краще промовчати.

Згідно з декларацією, з нерухомого майна Януковичу належать земельна ділянка площею 1,7688 га у Київській області з розташованим на ній житловим будинком площею 619,6 кв. м, квартира в Києві площею 239,4 кв. м і два машино-місця загальною площею 39,9 кв. м. Витрати на утримання належного главі держави майна у 2012 році склали 189 тисяч 330 гривень. На кінець 2012 року залишок коштів на банківських рахунках Януковича склав 23 млн. 881 тис. 320 грн.

Крім того, у 2012 році Янукович перерахував 7 млн. 432 тис. 400 гривень благодійної допомоги дітям, які потребують невідкладної медичної допомоги.

У повідомленні Банкової також сказано, що Янукович за рахунок власних коштів оплатив свою частину вартості перельоту у грецькі Салоніки на суму 66 тисяч 542 гривні під час відвідування гори Афон.

«За кошти Януковича у 2012 році також придбано автомобіль Тоуоtа Sienna 2011 року випуску вартістю 370 тисяч гривень. Власником цієї машини є його дружина», — мовиться в повідомленні АП.

ТЕГИ : віктор балога

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат