Закарпатські школи користуються енергозберігаючими технологіями (ФОТО)

admin 26.03.2013 10:00 СОЦІО

 

У понеділок, 25 березня, Міністр екології та природних ресурсів України Олег Проскуряков відвідав два навчальні заклади, де реалізовуються соціальні   проекти в рамках співпраці Агентства екологічних інвестицій та японської організації НЕДО. Супроводжували очільника міністерства голова Державного агентства екологічних інвестицій Владислав Якубовський та голова Закарпатської обласної адміністрації Олександр Ледида.  

Перший заклад, який відвідали високопосадовці   - Великоберезнянська ЗОШ І-ІІІ ступенів, де навчається 502 дітей. У школі здійснено капітальний ремонт, що передбачав   утеплення стін, горища, заміну вікон, дверей, часткову зміну покриття даху, облаштування зовнішніх водостоків. Кошторисна вартість капремонту -   понад 4,5 мільйони гривень. Під час інспекції закладу посадовці помітили недоліки: подекуди під стелею з’явилася пліснява. Тож, якість виконання робіт у освітньому закладі вже невдовзі перевірить відповідна комісія, яка повинна встановити що спричинило цей процес. Відтак, всі недоліки повинні усунути фахівці.
Ще один заклад, де впроваджуються енергозберігаючі технології - Жденіївська ЗОШ І-ІІІ ступенів (Воловецький район). Тут теж проведено зовнішній капремонт, загальна вартість якого складає 4,4 мільйони гривень. На сьогодні виконано близько 90%   всіх робіт. Зокрема, утеплено та оздоблено фасади, замінено вікна та двері, влаштовано водостічну систему, утеплено горище.
Оглянувши школи, Міністр екології та природних ресурсів України Олег Проскуряков відзначив:
Ми сьогодні відвідали 2 заклади, де впроваджуються енергозберігаючі технології. Загалом подібні проекти втілюються у 544 соціальних закладах України – садочках, школах та лікарнях. Як ми сьогодні побачили, об’єкти завершені на 90 % і повинні здаватися вже у кінці квітня. Поговоривши із директорами шкіл, переконалися, що вдалося скоротити споживання газу від 20 до 35 %. Тож, зекономлені кошти можна з районного бюджету направляти на інші соціальні потреби. Також, це допомагає зменшити викид у повітря вуглекислого газу.
У свою чергу голова обласної адміністрації Олександр Ледида запевнив міністра: роботи будуть завершені у повному обсязі та у встановлений строк. Що ж до школи, де були виявлені недоліки у роботі, то цим займеться відділ капітального будівництва:
Для того, щоб усунути всі недоліки є ще час. Два навчальні заклади здаватимуться у квітні, решта – наприкінці літа. Перед тим, звичайно, відбудеться інспекторська перевірка, щоб школи були здані у вигляді, що передбачають проекти.
Довідково. Капітальний ремонт дахів, фасадів, заміну вікон та дверей здійснюється у 7-ми закладах освіти та медицини Закарпатської області за рахунок коштів Кіотського протоколу (так званих «зелених» інвестицій). До переліку увійшли навчальні заклади смт. Буштино Тячівського району, смт. Жденієво Воловецького району, смт. Великий Березний та с. Великі Лучки Мукачівського району, с. Приборжавське Іршавського району, а також районні лікарні міст Берегово та Виноградів.

admin


За матеріалами прес-центру Закарпатської ОДА

ТЕГИ : школаЗакарпаттяОлег Проскуряковміністр екології

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат