Закарпатські рятувальники готуються до хуртовини (ФОТО)

admin 14.03.2013 10:42 СОЦІО

За повідомленням Українського гідрометеорологічного центру в період з 15 березня  у західних областях очікується ускладнення погодних умов. Зокрема прогнозуються сильні снігопади, хуртовини, посилення швидкості вітру до 17-22 м/с., місцями до 25 м/с., снігові замети, подекуди налипання мокрого снігу, ожеледь. У Карпатах  - дуже сильні снігопади. Протягом 16-17 березня в Україні очікується похолодання зі зниженням температури у західних областях до 10-16 градусів нижче нуля.

З метою оперативного реагування на можливе ускладнення погодних умов, а також для  своєчасного залучення необхідних сил і засобів для ліквідації проявів стихії, в Закарпатській обласній державній адміністрації відбулось засідання оперативного штабу з координації дій місцевих органів виконавчої влади, обласних установ, відомств та організацій для оперативного реагування на надзвичайні ситуації, пов’язані з несприятливими погодними умовами. Увага присутніх також акцентувалась і на питаннях протипаводкового захисту регіону. У засіданні взяли участь начальник У ДСНС України у Закарпатській області Мирослав Щербей, заступник начальника управління промисловості та розвитку інфраструктури облдержадміністрації Едуард Маляр, начальник управління житлово-комунального господарства  Василь Романець, начальник басейнового управління водних ресурсів річки Тиса Володимир Чіпак, представники Закарпатського центру з гідрометеорології та інших служб життєзабезпечення.
 
Головуючий на нараді начальник У ДСНС України у Закарпатській області Мирослав Щербей наголосив що на період ускладнення погодних умов всі служби життєзабезпечення області повинні знаходитись у режимі постійної готовності та діяти злагоджено, щоб оперативно та дієво реагувати на можливі негативні наслідки стихії.
«Хоча за інформацією закарпатських синоптиків 15-16 березня на річках  краю хоча і спостерігатиметься підвищена водність, але критичних рівнів води ми не очікуємо. Отож загрози виникнення негативних наслідків для населення внаслідок весняного водопілля не має. Проте для упередження негативних проявів вже зараз перевірено та приведено у готовність до залучення на випадок виникнення надзвичайних ситуацій особовий склад, інженерну та автомобільну техніку, плавзасоби, насосне обладнання, автономні засоби електропостачання підрозділів Управління ДСНС. Також приведена у готовність до реагування і важка інженерна та спеціальна техніка. За необхідності вона в будь яку хвилину готова вирушити на допомогу у буксируванні водіям на перевали Закарпатської області», - наголосив Мирослав Щербей
Учасники наради узгодили комплекс заходів, спрямованих для упередження негативних наслідків стихії. Зокрема,  спільно з Закарпатським гідрометцентром, районними службами автомобільних доріг, комунальними службами та органами Державтоінспекцієї УМВС України в Закарпатській області на місцях здійснюється постійний моніторинг погодних умов, гідрологічної ситуації та стан проїзду на автошляхах державного та місцевого значення.
 
Ситуація в області знаходиться на постійному контролі у керівництва Управління ДСНС України у Закарпатській області.

admin


За матеріалами ДСНС України у Закарпатській області

ТЕГИ : ЗакарпаттяДСНСснігпогода

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат