В Ужгороді пройде конкурс «Графічне Закарпаття-2013»

Оксана Гаврош, спеціально для Zaholovok.com.ua 13.03.2013 11:40 ДОЗВІЛЛЯ

У п’ятницю, 15 березня в галереї «Ужгород» о 16.00 відбудеться відкриття VІ виставки-конкурсу «Графічне Закарпаття-2013». Ініційована секцією графіки Закарпатської організації НСХУ у 2007   році, виставка графіки презентує досягнення у різних техніках графічного мистецтва, створених авторами протягом двох років. Примітно, що до експозиції приймаються твори не тільки членів Спілки чи молодіжного об’єднання, а різних професійних художників.

За вимогами положення, представлені твори повинні бути виконані виключно у графічних техніках, а саме: ручна графіка, естамп, пастель, акварель, комп’ютерна графіка, виконані на папері та експоновані під склом.

У рамках виставки одночасно відбувається конкурс на кращий графічний твір у наступних номінаціях: чорно-біла графіка, кольорова графіка, комп’ютерна графіка та книжкова ілюстрація. За результатами виставки-конкурсу найкращі графічні твори можуть висуватися і на конкурс обласної премії ім.Й. Бокшая та А. Ерделі.

Цього року до художньої ради «Графічного Закарпаття-2013» увійшло шестеро художників серед яких народний художник України—Василь Скакандій, голова секції графіки, кандидат мистецтвознавства – Одарка Долгош-Сопко та заслужені художники України – Людмила Корж-Радько, Борис Кузьма, Надія Пономаренко та Петро Фелдеші.

За словами Одарки Долгош-Сопко, виставка, яка вже стала традиційною для закарпатського мистецького середовища, кожного року відкриває нові імена закарпатських графіків. Одним з основних завдань проведення виставки-конкурсу, голова секції графіки називає зацікавленість молодих художників станковою графікою та розвиток традицій книжкової ілюстрації, яка має давні коріння   у нашому краї, започатковані ще у 1401 році «Королівським Євангелієм».

Виставка триватиме з 15 по 28 березня.

Оксана Гаврош, спеціально для Zaholovok.com.ua

ТЕГИ : виставка Графічне ЗакарпаттяУжгородмистецтво

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ДОЗВІЛЛЯ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат