Балога програв довибори   в облраду

08.03.2013 13:27 ПОЛІТИКА

У неділю в Закарпатській області відбулися проміжні вибори до обласної ради. Кандидати боролися за здобуття депутатських мандатів у п’яти мажоритарних округах.


У виборчому окрузі № 22, до якого входять Виноградів та частина Виноградівського району, найприхильнішими виборці були до місцевого підприємця та мецената, члена Партії регіонів Артура Івашка. За нього проголосували 57,2 % виборців, тоді як найближчий його конкурент, підтриманий Балогами, здобув усього 25,8 % голосів.

За представника Партії регіонів у виборчому окрузі № 36 (Мукачівський район), заступника начальника Головного управління ветеринарної медицини в Закарпатській області Юрія Садварі проголосували 46,9 % виборців. Кандидат від балогівського «Єдиного центру» набрав 37 % голосів.

У 51-му виборчому окрузі на Ужгородщині начальник Головного управління Держземагентства в Закарпатській області «регіонал» Олександр Антал здобув прихильність 54,7 % виборців. Його суперник від опозиції Йожеф Боднар зумів отримати 27,8 % голосів.

Перемогу сімейний клан Балог зумів здобути лише у двох округах. На Іршавщині з невеликим відривом від представника місцевої влади перемогла дружина Віктора Балоги Оксана. А в Мукачеві цигани зробили депутатом облради сина Балоги Андрія.

БАЛОГА — ЦИГАНСЬКИЙ АВТОРИТЕТ

Що стосується Мукачева, то напередодні виборів балогівська преса з нічого почала роздмухувати істерію, мовляв, тут влада прагне застосувати ледь не силовий метод, щоб усунути «явного лідера перегонів» Андрія Балогу. Насправді ж у Мукачеві влада належить Балогам. Це місто вони самі вважають «своїм», нагнувши всіх чиновників та бюджетників.

Звичайно ж, ніяку силу ніхто не застосовував і як кампанія, так і самі вибори проходили спокійно. І Балоги отримали відчутний удар — вони перемогли на семи дільницях, а на інших семи програли. Опонент Балоги Іван Чубірко до перерахунку всього однієї дільниці вигравав ці вибори. Перелякані балогівці почали терміново рятувати ситуацію і кинулися по допомогу до... циган. І саме по циганському округу Борогтелеп, коли барон організував потрібну явку та кількість голосів за Балогу, клану вдалося натягнути такі необхідні 300 голосів для перемоги. Таким чином, із якогось дива популярний серед циган Балога-молодший став депутатом облради. Але насправді це тривожний дзвіночок для клану, бо ще зовсім недавно ніхто б і не подумав, що Балогам доведеться докладати таких неймовірних зусиль, щоб перемагати в рідному для них місті. Місті, де домінує балогівський бізнес, а бюджетники роками щедро підгодовуються з рук клану.

Звичайно, що опоненти по Мукачеву видали майже ідентичні заяви щодо підсумків виборів у Мукачеві. Андрій Балога на прес-конференції з переляку сказав, що влада використовувала брудні технології, зокрема спецслужби та соціально невибагливих громадян, яким влада платила від 50 до 200 грн. Його батько Віктор Балога у себе на Facebook бовкнув те саме: «Незважаючи на суцільний підкуп, залякування і тиск на виборців, в країні можна і треба перемагати політичних шулерів. На довиборах у Закарпатську обласну раду влада кинула проти нас усі сили — починаючи від суддів, які ще на старті хотіли зняти мого сина Андрія з виборів, закінчуючи спробами тиску на спостерігачів і виборців».

Опонент Балоги по Мукачеву Іван Чубірко не став оскаржувати результати виборів, хоча перевага Балоги-молодшого попри все виявилася мізерною, тому Чубірко лише подякував мукачівцям: «Дякую кожному з тих понад 4 тисяч мукачівців, які віддали свої голоси за мене. Ви проявили справжню громадянську позицію і не піддалися на погрози, залякування, не продали свої голоси. Ми не програли ці вибори! Ми ще раз підтвердили, що не все продається і купується. Майже половина мукачівців, які взяли участь у голосуванні, сказали своє категоричне «ні» Балогам, які 15 років усією родиною керують у Мукачеві. І це вони вчора зазнали поразки, бо голосування показало, що вони втратили найголовніше — Вашу довіру, шановні мукачівці».

В соціальній мережі Facebook можна прочитати таке: «Цікаво, ще є якийсь Балога не депутат якоїсь там ради?» Дуже доречно підкреслює нескромність Балог. Це нескромне намагання однієї сім’ї пролізти в раду вже викликає в багатьох цілком логічне обурення. В Інтернеті є такий коментар щодо довиборів у раду: «Віктор Балога і його брати є депутатами Верховної Ради. Його ще один брат, дружина і син — депутатами обласної ради. Це що, еліта України? Божевільня і ганьба!!! Необхідно внести до Конституції й виборчого законодавства положення про те, що не можуть бути депутатами однієї ради близькі родичі (чоловік, його дружина, брати, сестри, діти)». Радикальна пропозиція, але має певний сенс. Якщо вже сімейство Балог не відчуває від цього морального дискомфорту, то законодавчо можна було би кланам заборонити табунами йти в ради, бо скоро вже можна буде міняти назви рад, замінивши адміністративну назву на фамільну. До прикладу, Балогівська районна рада. Хай би тішилися. Бо користі людям від них і так немає ніякої...

ТЕГИ : віктор балога

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат