Губернатор Ледида взявся   за медицину та дороги

Людмила Федоришина 08.03.2013 12:20 ПОДІЇ

Пріоритетом у цьогорічному бюджеті області стануть медицина, освіта та соціальний захист закарпатців. Детальніше про особливості головного фінансового документа розповів губернатор області Олександр Ледида під час останньої прес-конференції. Крім того, очільник краю повідомив про ряд об’єктів, які цього року вже будуть здані в експлуатацію, а також про ті, зведення яких лише планують розпочати.


ХВОРІ МАЮТЬ БУТИ ЗАБЕЗПЕЧЕНІ ЛІКАМИ ТА ХАРЧУВАННЯМ НА 100 %

Що стосується бюджету, то фінансування медичної галузі краю цього року зросте на 25 %. За словами Олександра Олександровича, 459 млн. грн. — саме стільки передбачено бюджетом на медицину цього року — будуть спрямовані на реорганізацію роботи «швидкої допомоги», харчування та забезпечення необхідними медикаментами медзакладів краю.  

«Перше і головне наше завдання сьогодні — налагодити якісну роботу територіального відділення екстреної та швидкої допомоги. 65 мільйонів гривень ми вже запланували саме на «швидку». Не менш важлива тема — повне забезпечення пацієнтів ліками. На це передбачено 94 мільйони. Закарпаття, до речі, залишається одним із небагатьох регіонів України, де в обласних закладах 100-відсоткове забезпечення ліками та якісним харчуванням — 40 та 16 гривень відповідно витрачають задля цього на кожного пацієнта щодоби», — повідомив голова Закарпатської ОДА. Оцінюючи роботу лікарень і, зокрема, їхню забезпеченість ліками та харчуванням, Олександр Ледида відзначив, що найбільша проблема в таких закладах залишається в Ужгороді та Ужгородському районі. Натомість 23 мезаклади обласного підпорядкування на сьогодні мають усе необхідне.

Ведучи мову про роботу «швидкої допомоги» губернатор Закарпаття запевнив журналістів, що через три місяці, зокрема в Ужгороді, «швидка» доїжджатиме до пацієнтів за 10 хвилин і відповідно за 15 хвилин у години пік. «Ми сьогодні працюємо над запуском центрального пульта системи екстреної швидкої допомоги, який буде оснащений GPS-навігацією. Центральний пульт буде розташований у аеропорту, ще два пункти «швидкої допомоги» будуть у різних куточках Ужгорода. Загалом три пункти. Логістично ми прорахували, що 15 хвилин у години пік буде достатньо, щоб «швидка» змогла доїхати до будь-якої точки виклику», — зазначив О. Ледида.

ДО КІНЦЯ БЕРЕЗНЯ ДОРОГИ У БІЛЬШОСТІ РАЙОНІВ ВІДРЕМОНТУЮТЬ

Що стосується одного з найболісніших питань сьогодні, а саме жахливого стану доріг, голова Закарпатської ОДА прокоментував це питання так: «Моє бачення самої процедури проведення ремонтних робіт — із 15 райавтодорів, що нині є в області, повинно залишитися три-чотири. Вони мають бути оснащені сучасною технікою для якісного ремонту та будівництва доріг. Техніка, яка сьогодні є в райавтодорах — позавчорашній день. З таким устаткуванням неможливо будувати, ремонтувати та обслуговувати дороги на високому рівні».

За словами Олександра Олександровича, ремонти доріг загального користування, які підпорядковані області, вже розпочалися в низовинних районах. Загалом на ремонт таких доріг обласним бюджетом передбачено цього року 65,5 млн. грн. «До кінця березня, думаю, дороги загального користування в низовинних районах будуть відремонтовані. Ями будуть залатані. Пізніше почнуться роботи на рахівських, тячівських, міжгірських та воловецьких автошляхах», — зазначив очільник краю. Що стосується доріг комунальної власності, які підпорядковані сільським радам, то сьогодні залишок невикористаних коштів, що є на рахунках сільських рад, близько 18 млн. грн. Але вплив на використання мають виключно місцеві органи виконавчої влади. Тому О. Ледида порадив керівникам органів місцевого самоврядування відповідальніше підходити до розподілу коштів.

НОВИЙ ПЕРИНАТАЛЬНИЙ ЦЕНТР МОЖУТЬ ПОЧАТИ БУДУВАТИ ВЖЕ ЦЬОГО РОКУ

І насамкінець Олександр Ледида наголосив, що цього року буде здано в експлуатацію новий житловий масив у с. Теребля Тячівського району. Загалом для цього необхідно 15,6 млн. грн. Нагадаємо, у 2011 році у с. Теребля було побудовано житловий масив (116 квартир у 8 багатоквартирних будинках, 17 індивідуальних житлових будинків садибної забудови, загальноосвітній навчальний заклад на 330 місць, дошкільний навчальний заклад на 140 місць, інженерні мережі водопостачання, водовідведення, електропостачання та дорожню інфраструктуру). На початок 2013 року готовність об’єктів житлового комплексу та об’єктів інфраструктури становить майже 85 %.

Також губернатор висловив сподівання, що цього року вда¬сть¬ся запустити оновлений хірур¬гічний комплекс при обласній лі¬карні. І, можливо, навіть цього року розпочнеться будівницт¬во потужного перинатального цент¬ру. На сьогодні, за словами голови ОДА, на з¬авершальній стадії перебуває оформлення всієї необхідної документації з будівництва цього об’єкта.

Людмила Федоришина

ТЕГИ : олександр ледида

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат