Стоматологи УжНУ безкоштовно полікували зуби дітям з особливими потребами (ФОТОРЕПОРТАЖ)

Габріелла Руденко, студентка відділення журналістики УжНУ 05.03.2013 09:19 ЗДОРОВ'Я

 

4 березня на стоматологічному факультеті Ужгородського національного університету інтерни лікували дітей з вадами слуху.

«До нас, у клініку дентальної гігієни, що на стоматологічному факультеті УжНУ, прийшли дітки із Ужгородської школи І-ІІ ступеню для поганочуючих дітей. Тобто сьогодні привезли перших десять дітей, яких ми вже оглянули попередньо, встановили їх проблемки, а зараз вони отримують спеціалізоване кваліфіковане лікування. Таке у нас відбувається вперше, а до цього ми проводили тільки огляд, – розповідає головний дитячий стоматолог Закарпаття, заступник декана стоматологічного факультету УжНУ Оксана Клітинська. - Оскільки дітки проживають в інтернаті постійно, то ми можемо відстежувати динаміку того, як вони реагують на стоматологічну допомогу. Це потрібно, щоб показати хоча би те, що профілактичні огляди і ремінералізуюча терапія, тобто профілактика – працюють».  
Діятимуть дві схеми лікування. За одною, діти під контролем лікаря продовжуватимуть лікування в інтернаті, а інша - ті, яким потрібне буде професійне лікування, будуть приїжджати до університетської клініки з періодичністю раз на два тижні.
«Саме у цих дітей фіксуємо ураження карієсом, як не дивно, менше, ніж у загальної кількості дітей в інших загальноосвітніх закладах Ужгорода. Через те, що ці діти мають постійний режим харчування і у них не має такого, як перекуси, булочки, кока-кола і так далі. Тому стан зубів у них кращий і карієсу менше, натомість найбільше у них патології прикусу, що безпосередньо пов’язано з діагнозом - супроводжує його», - каже Оксана Клітинська.

Габріелла Руденко, студентка відділення журналістики УжНУ

ТЕГИ : стоматологУжНУУжгородЗакарпаття

Коментарі :


09.03.2013 10:22 Ужгородець

Люди, схаменіться. Таке в раження, що до того як відкрився стоматфакультет ніхто і ніколи зуби не лікував. В місті працює багато стоматологів із досвідом, які щодня допомагають людям і професійно лікують. А завдання стоматфакультету - вчити студентів, а не займатися піаром на всю Україну та окозамилюванням, щоб показати як вони працюють. Не має права інтерн самостійно лікувати зуби!   Замість того, щоб цікавитися скільки коштів виділяється на державну стоматологію, в заклади,які є базами для практичної підготовки лікарів-інтернів, куди звертаються тисячі ужгородців за допомогою, ви вихваляєте викладачів стоматфакультету і складаєте оди Пересті та іншим, які за ваші же гроші, що сплачуються за навчання та вимагаються у батьків студентів розкрадають бюджет і багатіють.   Проведіть краще   журналістське рослідування куди йдуть ці гроші.


06.03.2013 09:14 леоніда

Молодці!Покажіть цей репортаж по 1 1 щоб побачила вся Україна.Всім студентам велике спасибі за цю акцію.


Додати коментар

 

 

 

Погода

ЗДОРОВ'Я

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат