Закарпатські прикордонники нагадали, що треба, аби перевезти дитину через кордон (ФОТО)

admin 26.12.2013 11:46 СОЦІО

На період Різдвяних та новорічних свят значна кількість дітей разом з родинами або у складі організованих туристичних груп мандрують за кордон.

У будь якому випадку, до організації таких подорожей дорослі мають заздалегідь серйозно підготуватись і подбати про оформлення відповідних документів не лише для себе, а й для своєї дитини.

Сьогодні прикордонники Чопського загону вчергове хочуть звернути увагу подорожуючих громадян на правила перетину державного кордону, в тому числі й під час здійснення перевезення організованих груп дітей на відпочинок чи оздоровлення. Нагадаємо, що в 2012 році співробітники Чопського загону в пунктах пропуску «Великий Березний», «Ужгород», «Малі Селменці», «Тиса», «Чоп» та «Ужгород-аеропорт» не знайшли законних підстав для пропуску через державний кордон 268 дітей. Цьогоріч у вказаних пунктах пропуску не пропущено за кордон 230 наших малолітніх співвітчизників.

Основною причиною відмов у пропуску залишаються відсутність доручень від батьків, які потрібні у разі коли дитину супроводжує лише один з батьків, або уповноважена ними особа. Іншими причинами непропусків є відсутність фото дітей в документах батьків, недійсні документи для закордонних поїздок або їхня відсутність взагалі, закінчення терміну дії паспорта або технічна несправність документа.
Саме тому прикордонники, як партнери учасників міжнародного руху, звертаються до громадян з проханням ретельно готуватись до здійснення закордонних вояжів і нагадують про необхідність правильного оформлення документів. З метою виконання останнього, громадяни України повинні керуватись наступними нормативно-правовими актами:
Закон України «Про порядок виїзду з України і в'їзду в Україну громадян України».

Постанова Кабінету Міністрів України від 27 січня 1995 року №57 «Про затвердження Правил перетинання державного кордону громадянами України».
Постанова Кабінету Міністрів України від 21 грудня 2005 року №1251 «Про порядок організації виїзду дітей за кордон на відпочинок та оздоровлення».
За необхідності інформацію можна отримати на веб-сайті прикордонного відомства dpsu.gov.ua, або за телефоном: (044) 527-63-63.

Також, з метою уникнення черг автотранспорту в пунктах пропуску через державний кордон, скорочення часу для проходження прикордонного контролю організованими туристичними групами в автомобільних пунктах пропуску через державний кордон «Ужгород», «Чоп (Тиса)» пропонуємо на електронну поштову скриньку Чопського прикордонного загону за адресою: chop_zagin@pvu.gov.ua надавати наступну інформацію:
- реєстраційний номер транспортного засобу;
- список пасажирів з зазначенням прізвища, ім’я, серії та номеру паспортних документів подорожуючих осіб;
- дату та орієнтовний час перетину державного кордону.
Вищевказану інформацію на електронну скриньку chop_zagin@pvu.gov.ua рекомендуємо надавати за дві доби до перетину державного кордону.
Бажаємо Вам гарної подорожі!

admin


За матеріалами прес-служби Чопського прикордонного загону

ТЕГИ : Різдвоновий рікканікулиКордон

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат