Суд зобов’язав закарпатця заплатити 4,7 млн гривень

admin 12.12.2013 11:18 КРИМІНАЛ

Завдяки представницьким повноваженням прокуратури в суді держбюджет буде поповнено на 4,7 млн. грн.

Прокуратурою Іршавського району здійснено вступ у розгляд цивільної справи, за позовом Державної податкової інспекції м. Ужгород Головного управління Міндоходів України у Закарпатській області до мешканця Іршавщини про відшкодування шкоди, заподіяної злочином.

    Як повідомив прокурор Іршавської районної прокуратури, Юрій Романець, в період з кінця 2007 – початку 2008 року, директор приватного підприємства краю, зняв з рахунку товариства майже 8,5 млн. грн. При цьому документи, які б підтверджували фактичне здійснення господарських операцій по придбанню (закупці) товарів або підтвердження про повернення ним відповідної суми на розрахунковий рахунок приватного підприємства (акти закупки, розрахункові та інші фіскальні чеки, договори, рахунки, товаро - транспортні накладні та ін.), були відсутні.
    Прокуратурою в судовому засідання доведено, що підприємець, таким чином, шляхом приховування фінансового-господарських операцій від оподаткування та неподання податкових декларацій з ПДВ, розрахунків комунального податку та звітів про використання готівкових коштів, умисно ухилився від сплати податків на загальну суму понад 4,7 млн. грн.
      Відтак, на початку грудня поточного року Іршавським районним судом Закарпатської області даний позов задоволено та зобов’язано іршавчанина сплатити на користь державного бюджету суму понад 4,7 млн. грн. матеріальної шкоди заподіяної злочином.

admin


За матеріалами прес-служби прокуратури Закарпатської області

ТЕГИ : судПрокуратура

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

КРИМІНАЛ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат