Чому балогівські   ЗМІ спекулюють   на темі «солотвинських переселенців»?

01.11.2013 18:05 ПОЛІТИКА

Як повідомляє сайт «Новини Закарпаття», преса, що належить Балозі, продовжує брутально перекручувати факти і зомбувати закарпатців нібито недолугими діями влади. Так, як пишуть «Новини Закарпаття», журналісти балогівського телеканалу «М-Студіо» в один голос стверджують, що в Солотвині люди не хочуть переселятися в новозбудований житловий комплекс у Тереблі:


«Їх не питали, а житловий комплекс для них побудували. Солотвинці вже роками живуть у потенційно небезпечній зоні й ніколи не мали проблем із будинками. Люди не розуміють, у кого взагалі виникла ідея будувати окреме містечко в Тереблі, якщо ніхто з них навіть не звертався зі скаргами про надзвичайну ситуацію», — стверджується в новинах балогівського «М-Студіо». Чомусь мукачівські журналісти вперто замовчують або ж «спеціально» забувають про безпосередню причетність до цієї справи свого патрона, лідера партії «ЄЦ» та екс-міністра МНС, нинішнього нардепа Віктора Балоги. Цитуємо офіційне повідомлення прес-служби МНС від 9 грудня 2010 року. «З метою недопущення техногенної катастрофи в Солотвині міністр МНС Віктор Балога звернувся з пропозиціями до прем’єр-міністра України Миколи Азарова терміново провести міжвідомчу науково-екологічну нараду з питань подальшого використання соляних ресурсів Солотвинського рудника. За результатами роботи міжвідомчої наради визначити стратегію та план заходів щодо запобігання ускладненню екологічного стану території. Серед першочергових заходів — підготовка прогнозної карти розвитку провалля, визначення об’єктів інфраструктури, які потребують винесення за межі небезпечних територій.

Нині першочергове завдання — забезпечити нормальні умови проживання мешканців Солотвина, відселивши їх із карстонебезпечних зон, — зазначив Віктор Балога».

Ще буквально рік тому на солотвинській темі з переселенням охоче піарився напередодні парламентських виборів двоюрідний брат Балоги, народний депутат України Василь Петьовка. «Проблемам у Солотвині кілька років. Наша політична команда «пробивала» цю проблему на державному рівні. Цього року домоглися виділення з державного бюджету 100 млн. гривень на спорудження житла і соціально-культурних об’єктів (фактично для   початку будівництва нового селища) в межах села Теребля. У новому кварталі є дитсадок, школа, необхідні комунікації».

Тож чому сьогодні журналісти, які ще рік тому кричали на весь світ, що потрібно переселяти Солотвино, нині говорять протилежне? Що змінилося з того часу крім того, що уряд таки виконав свою програму і для людей, які проживають у зоні деформації землі, збудовано житловий комплекс?

Відповідь проста — змінилася політика на Закарпатті й роль у ній клану Балог. Когось таки сильно жаба давить, що сьогоднішній владі вдалося реалізувати такий масштабний проект, на який Балога не спромігся, коли навіть займав високі посади міністра МНС чи очільника президентського секретаріату.

ТЕГИ : віктор балога

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат