На Рахівщині свиней побільшало на 2 тисячі, а корів - на 300

admin 24.10.2013 11:24 СОЦІО

У середу, 23 жовтня, заступник голови облдержадміністрації Михайло Попович зустрівся з колективом та ознайомився з роботою фермерського господарства «Агроспол», що на Рахівщині.

Також   на підприємстві побували очільник Рахівської райдержадміністрації Дмитро Андрію та керівник обласного департаменту агропромислового розвитку Андрій Готько.

Основним видом діяльності фермерського господарства є розведення великої рогатої худоби, свиней, коней та виробництво м'ясних виробів. Тут діє цех по переробці м'яса, де виробляють близько 30 видів м'ясо-копчених виробів. На підприємстві працює 19 осіб.

Фермерське господарство є учасником державної та обласної програми підтримки та розвитку галузі тваринництва. Так, у 2013 році підприємство отримало з бюджету відшкодування у розмірі 168 тисяч гривень за закупівлю 26 голів худоби.


Якщо брати до уваги галузь тваринництва всього району, то варто зауважити, що у Рахівському районі станом на 1 жовтня збільшилося кількість корів на 300 голів, свиней - на 2 тисячі, овець та кіз - на 12 тисяч голів, птиці - на 24 тисячі (порівняно з показниками минулого року за відповідний період)  

За січень-вересень сільськогосподарськими підприємствами та фермерськими господарствами Рахівського району збільшено виробництво молока на 40 тонн, вовни - на 0,7 тонн.

admin


За матеріалами прес-центру Закарпатської ОДА

ТЕГИ : ОДАЗакарпаття

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат