Цього року закарпатці заплатили податків на 22 мільйони більше

admin 15.10.2013 10:11 СОЦІО

Закарпатські «спрощенці» сплатили до бюджету майже 86 млн. грн.

Така сума єдиного податку надійшла до місцевих бюджетів області за період з січня по вересень цього року. Це перевищує надходження за відповідний період минулого року на 22,3 млн. грн.

«На сьогодні в Закарпатській області більшість зареєстрованих суб’єктів підприємницької діяльності фізичних осіб використовують спрощену систему оподаткування. Ми спостерігаємо чітку тенденцію   до збільшення їх кількості. Якщо на початок року таких СПД було 27 тис., то на 01.10.2013 року їх чисельність становить 28 тисяч» - зазначає Ігор Кріль, начальник управління доходів і зборів з фізичних осіб ГУ Міндоходів у Закарпатській області.

Найчисельнішою серед «спрощенців» є 2 група – понад 18 тисяч або 64,7%. До першої групи спрощеної системи оподаткування в Закарпатській області належать понад 4 тисячі «спрощенців», до третьої – майже 5,5 тис. та до п’ятої - 9 суб’єктів господарювання.

Платники єдиного податку першої і другої груп сплачують єдиний податок шляхом здійснення авансового внеску не пізніше 20 числа поточного місяця.

«Спрощенці» третьої - шостої груп сплачують єдиний податок протягом 10 календарних днів після граничного строку подання податкової декларації за звітний квартал.

Порядок нарахування та строки сплати єдиного податку визначені статтею 295 Податкового кодексу України.

admin


За матеріалами Головного управління Міндоходів у Закарпатській області

ТЕГИ : МіндоходівЗакарпаттяподатки

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат