У Закарпатській прокуратурі будуть кадрові зміни (ФОТО)

admin 10.10.2013 09:51 СОЦІО

 

У прокуратурі Закарпатської області відбулося реформування слідчо-наглядових підрозділів.

Вчора, 9 жовтня, у прокуратурі Закарпатської області під головуванням прокурора області Володимира   Корбаня та за участі начальника Головного управління захисту прав і свобод громадян та інтересів держави, протидії корупції та злочинності у сфері транспорту Генеральної прокуратури України Ірини Зарубинської та професора Національної академії прокуратури України Віктора Кощинця, відбулося розширене засідання колегії прокуратури області щодо реформування слідчо-наглядових підрозділів органів прокуратури краю.

Участь у заході взяли прокурори районного рівня, їх заступники,   слідчі органів прокуратри, керівники структурних підрозділів аппарату обласної прокуратури.
За словами прокурора Закарпатської області Володимира Корбаня: «Новим Кримінальним процесуальним кодексом України кардинально змінено систему кримінальної юстиції. Розширено повноваження прокурорів у кримінальному провадженні та надано їм статус процесуальних керівників під час проведення досудового розслідування. Поряд з цим, з урахуванням зміни підслідності кримінальних правопорушень значно зменшилось навантаження на слідчих прокуратур районного рівня, а також результативність їх роботи. Саме тому назріла необхідність відповідного комплексного реформування слідчо-наглядових підрозділів прокуратури регіону».

Із доповіддю виступив заступник прокурора області Анатолій Савченко, який повідомив присутніх про формування в апараті прокуратури області об`єднаного слідчого підрозділу – слідчого відділу, з одночасним скороченням посад слідчих в прокуратурах районного рівня, а також утворення єдиного відділу, що буде здійснювати процесуальне керівництво у всіх кримінальних провадженнях слідчих прокуратури. З метою адаптації нової структури цих підрозділів та належного впровадження її у практичну діяльність вжито відповідних організаційно-практичних заходів.
         
На колегії заслухано виступи міських та міжрайонних прокурорів, які погодились із об`єктивною необхідністю   реформування слідчо-наглядових підрозділів органів прокуратури області.
Начальник Головного управління захисту прав і свобод громадян та інтересів держави, протидії корупції та злочинності у сфері транспорту Ірина Зарубинська наголосила, що із початку дії нового Кримінального процесуального кодексу України навантаження на слідчих прокуратури по всій державі справді зменшилось, тоді як у процесуальних керівників прокуратури роботи побільшало. З огляду на це, Генеральною прокуратурою України прийнято рішення про приведення слідчого апарату органів прокуратури у відповідність до вимог Кримінального процесуального кодексу та європейських стандартів.

Підводячи підсумки засідання колегії прокурор області Володимир Корбань зазначив, що реорганізовані слідчо-наглядові підрозділи прокуратури здатні   виконувати покладені на них завдання.




admin


За матеріалами прес-служби прокуратури Закарпатської області

ТЕГИ : ПрокуратураВолодимир КорбаньЗакарпаття

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат