Прокуратура почала перевіряти закарпатські нічні клуби

admin 26.09.2013 11:36 СОЦІО

Прокуратура міста Ужгорода   ініціювала проведення рейдів з відпрацювання розважальних закладів міста, адже за новим законодавством діти до 16 років не мають права перебувати у нічних закладах без батьків.

Прокуратура міста Ужгорода ініціювала проведення Ужгородським МВ УМВС бесід з власниками розважальних закладів та закладів громадського харчування, з метою профілактики вчинення неповнолітніми правопорушень. Також, прокуратурою ініційовано проведення рейдів з відпрацювання закладів, які працюють у нічний час.

Підставою для цього стало набрання чинності Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо порядку перебування дітей у закладах, у яких провадиться діяльність у сферах розваг, або закладах громадського харчування у нічний час»- пояснила ювенальний прокурор прокуратури міста Ужгорода Ірина Клименко.
Відповідно до цього закону, Кодекс України про адміністративні правопорушення та Закон України «Про охорону дитинства» доповнено статтями 180-1 та 20-1. Відтак, діти віком до 16 років з двадцять другої до шостої години можуть перебувати у розважальних закладах або закладах громадського харчування тільки в присутності принаймні одного з батьків, законного представника дитини або особи, яка її супроводжує і несе за неї персональну відповідальність.

Власники та працівники закладів, у свою чергу, не повинні допускати туди малолітніх протягом визначених законом годин. Крім того, вони мають право у нічний час вимагати у відвідувачів документи, що підтверджують досягнення ними 16-річного віку. У разі допущення малолітнього до розважального закладу з двадцять другої до шостої без супроводу одного з батьків або відповідальної особи, на власників таких закладів накладається штраф від двадцяти до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. У випадку вчинення повторного правопорушення протягом року – штраф складає від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

У зв’язку із вказаними змінами, внесеними до законодавства, прокуратура міста Ужгорода ініціювала проведення Ужгородським МВ УМВС проведення відповідних рейдів з відпрацювання закладів, які працюють у нічний час.

admin


За матеріалами прес-служби прокуратури Ужгорода

ТЕГИ : Прокуратуранічні клубиУжгород

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат