Закарпатських дітей вчитимуть платити податки

admin 23.09.2013 11:09 СОЦІО

Понад 200 закарпатським студентам-юристам розповіли про діяльність Міндоходів.

Днями відбулася зустріч начальника Головного управління Міндоходів у Закарпатській області Василя Іванчо зі студентами 3-4 курсів факультету європейського права і правознавства ­Ужгородського національного університету. Зустріч проходила під темою «Реформування податкової і митної служб». На лекції були присутні декан факультету європейського права і правознавства УжНУ Ярослав Лазур та голова територіального відділення АППУ у Закарпатській області, доцент УжНУ Марта Волощук.

В першу чергу, керівник відомства закцентував увагу студентів на створенні Міністерства доходів і зборів, яке було утворене Указом Президента України від 24 грудня 2012 року шляхом реорганізації Державної податкової та Державної митної служб України. В результаті такої зміни функції новоствореного органу крім податків, зборів, митних платежів   поповнилися й адмініструванням єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Василь Іванчо зауважив, що процес створення Міністерства пройшов у рекордні терміни, за основу було взято принцип подібного відомства, яке функціонує у Великій Британії. Керівник ГУ Міндоходів у Закарпатській області розповів молодим правознавцям про структуру відомства, його функції, кадровий склад та про затверджені законодавчі зміни, що регулюють діяльність Міністерства. Була предметом розмови також і п’ятирічна стратегія розвитку органу доходів і зборів, яка чітко визначає інтеграцію податкових та митних сервісів у європейські системи. «Спрощення процедур адміністрування та розширення системи сервісних послуг для громадян та підприємств, і головне – скорочення часу, витраченого на обслуговування кожного платника податків – основні переваги об’єднання двох служб у одне міністерство» – наголосив очільник ГУ Міндоходів у Закарпатській області.

Також Василь Іванчо розповів слухачам про створення нового спецкурсу для школярів, презентація якого відбулась напередодні. Він наголосив на тому, що створення такого спецкурсу є вагомим кроком вперед, оскільки виховувати податкову правосвідомість населення необхідно вже у школі, шляхом багаторічного, поступового формування податкової грамотності, адже саме це є одним із важливих важелів для сталого розвитку держави та суспільства в цілому.

admin


За матеріалами Головного управління Міндоходів у Закарпатській області

ТЕГИ : МіндоходівВасиль Іванчостуденти-юристиУжНУЗакарпаття

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат