«Бавка» тепер має нового   керівника і належить області

Наталія Каралкіна 25.01.2013 17:13 ПОДІЇ

Обласний академічний театр ляльок «Бавка» передали на баланс області. Рішення пояснюють тим, що саме   в такий спосіб зможуть допомогти приміщенню й підтримати закарпатських театралів.


На друге півріччя запланували реконструкцію «Бавки», у першу чергу покращення умов для акторів. А розмови про приватизацію тепер можна зняти з порядку денного і забути про такі чутки, запевняє Юрій Глеба, начальник управління культури ОДА.

Новим директором «Бавки» став Мирослав Петій. Одним із першочергових завдань він вважає відновлення позитивного іміджу театру. Наразі творча робота у театрі триває, складено план на рік.

Попередній керівник Василь Чайкович останні півроку не знайшов порозуміння і не виявив бажання йти на співпрацю з колективом, закинувши театральні справи, коментує зміну кадрів Юрій Глеба.

Цього року «Бавка» розширюватиме географію театральних постановок, особливо до віддалених закарпатських сіл.   Вітаються й гастролі до інших областей, до того ж це надасть можливість продовжувати працювати під час ремонтів у приміщенні. Після невеликої перерви театр налаштований знову проводити фестиваль «Інтерлялька».

Наталія Орєшникова, головний режисер театру, заслужена народна артистка України, теж прихильно ставиться до гастролей, оскільки місто досить мале. Поки що вона неохоче розкриває секрети майбутніх прем’єр і розповідає про те, що в цьому році їх буде чотири.

Наразі у репертуарі «Бавки» 40 вистав. Ніна Малишка, керівниця літературно-драматичної частини театру, розповідає, що театр не може перебувати без роботи, тому в планах гастролі й за кордоном. Цього року театрали планують поїхати до Польщі, Чехії та показати «Лісову пісню» в Білорусії.

Наталія Каралкіна

ТЕГИ : БавкаМирослав Петійвасиль чайкович

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат