Бaлога використав спалену   машину для самопіару

10.08.2013 11:24 ПОЛІТИКА

Закарпатці вже якось звикають до того, що хтось комусь автівку підпалить, тому будь-яке займання автомобіля у нас уже сприймається як підпал.


Чергова коротка інформація надійшла від мукачівської міліції такого змісту: «Сьогодні, 7 серпня, близько 8.20 на перехресті вулиць Сорочої й Закарпатської трапилося займання автомобіля під керуванням 29-літнього мешканця Мукачева. На місце пригоди одразу прибули слідчо-оперативна група Мукачівського міського відділу міліції та експерти науково-дослідної експертно-криміналістичної вибу-
хотехнічної групи УМВС України в Закарпатській області. Згідно з актом спеціалістів-вибухотехніків, слідів вибухових пристроїв або будь-яких легкозаймистих речовин у автомобілі марки ВАЗ-2110, у якому сталося займання, виявлено не було. Попередня причина пожежі — несправність паливної системи».

Однак, як виявилося, в «Жигулях» сидів балогівець, тому піарники клану вирішили цій історії надати політичного забарвлення. Свій коментар із цього приводу сам Віктор Балога оприлюднив на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook. «В ці хвилини в реанімації ЦРЛ Мукачева лікарі борються за життя Євгена Ісевича. Сьогодні вранці, за дивних обставин вибухнула його машина і якраз у той момент, коли Євген перебував за кермом.

І це не той випадок, коли можна повірити в технічні проблеми або простий збіг обставин, бо на останніх довиборах у Закарпатську облраду він був спостерігачем на окрузі, де перемогу здобув Андрій Балога. Більше того — у день виборів на Євгена було вчинено напад із боку кандидата в депутати Івана Чубірка.

У зв’язку з цим є серйозні підстави говорити про причетність до цього випадку політичних опонентів. Особливо, якщо головний із них має багате кримінальне минуле і перебував у міжнародному розшуку за участь у мукачівських подіях 2004 року.

З цього приводу направлено звернення до генерального прокурора з вимогою взяти розслідування цього випадку під особистий контроль. Бо це не звичайний кримінал — це використання бандитських методів для боротьби з політичними опонентами», — констатує В. Балога.

Те, що хлопчина в автомобілі постраждав, звичайно ж, погано. Але коментар Балоги просто паскудно пахне. Балога згадує про довибори в обласну раду, де переміг його син Андрій. Занадто пафосне слово «переміг», бо всім відомо, що до останнього Андрій програвав Чубіркові й лише масове вкидання бюлетенів на циганській дільниці відкрило йому дорогу до облради. До речі, якби вибори відбулися зараз, то Балога би точно програв із тріском, бо його вплив, а разом із тим і рейтинг останнім часом катастрофічно падає. А окрім того, буквально минулого тижня Балоги програли вибори барона ромського поселення у Мукачеві. Бароном став Олександр Балог (600 голосів), який не є ставлеником клану Балог.

По-друге, постраждалий Євген Ісевич не був спостерігачем від Андрія Балоги, а спостерігачем Михайла Шушкевича (дивись фото).

По-третє. Балоги забули, що помста на політичному грунті — це ознака характерна для їхнього клану і не всі настільки примітивні, щоб використовувати такі брудні методи в політичній конкуренції.

До слова, і керівник мукачівських «регіоналів» Шутко, і сам Чубірко, на якого вказує Балога, прокоментували цю заяву завидівського завгоспа, але балогівська преса ці заяви проігнорувала, пропіаривши лише свого шефа, виставивши його у світлі страждальця.

Шутко, зокрема, заявив:

«Як видно з коментаря, Віктор Балога в нас не тільки великий політик, а й фахівець-криміналіст. Схоже, криміналістика — це його нове захоплення. Не маючи жодних, офіційних документів про причину займання автомобіля (оскільки на своїй сторінці він на жодний документ не посилається), одразу ж зробив висновки, що це умисні дії його політичних опонентів, напевне, представників Партії регіонів. Кого мав на увазі Віктор Балога, називаючи його «головний із них», не зрозуміло… На мою думку, «політичні фантазії» Віктора Балоги — це наслідки втрати особистого впливу та політичної ваги його «кишенькової» партії на мешканців міста Мукачева та Закарпаття. Єдиний висновок, який напрошується: очевидна ознака політичного безсилля політика — бажане видавати за дійсне!»

У свою чергу Чубірко заявив: «На провокаційну статтю народного депутата В. І. Балоги вже було відреаговано заявою Мукачівської міської організації Партії регіонів. Зі свого боку я хотів би проінформувати спільноту, що ні я, ні жоден із представників Партії регіонів до цієї події не маємо ніякого стосунку. Більше того, те, з якою терміновістю, без жодних на те причин та доказів В. І. Балогою було «знайдено винних» у цьому нещасному випадку, дає підстави припустити, що дана подія могла бути змодельована та використана Балогою і його прибічниками у провокаційних цілях для підняття власного, останнім часом і так стрімко падаючого рейтингу».

І дійсно, якщо міліція та прокуратура не помічають, що криміногенна ситуація (головним чином через численні підпали) нагнітається штучно і є провокацією, то СБУ мала би про це своїм колегам підказати. Інакше стане модно палити собі автівку, забрати страхові гроші й розтрубити на весь світ, що тобі мстять політичні опоненти.

ТЕГИ : віктор балога

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат