Прокуратура покарала чиновника Ужгородської міськради, який заощаджував на дитині-сироті

admin 01.08.2013 11:46 СОЦІО

Прокуратура міста Ужгорода добилася, щоб дитині-сироті було виплачено державну соціальну допомогу.
 


Ужгородська міська рада вже задовольнила подання прокуратури, притягнувши до дисциплінарної відповідальності винного посадовця та призначивши громадянці Г. державну соціальну допомогу на дитину-сироту.
Прокуратура міста Ужгорода провела перевірку в управлінні праці та соціального захисту населення міської ради з питань дотримання вимог законодавства, спрямованого на соціальний захист прав дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.
 
У ході прокурорської перевірки встановлено, що службовими особами згаданого вище управління Ужгородської міської ради порушуються вимоги законодавства щодо призначення і виплати державної допомоги на дітей, над якими встановлено опіку.
  Зокрема, прокуратурою Ужгорода виявлено, мешканку Ужгорода, громадянку Г., призначено опікуном малолітнього М., 1999 року народження, батьки якого померли.
    Громадянка Г., з відповідною заявою та пакетом документів, звернулася до управління праці та соціального захисту населення для призначення та виплати державної допомоги на дитину. Проте на засіданні комісії по призначенню допомоги, у виплаті було відмовлено через відсутність належних документів про смерть матері. Однак, згідно з п. 27 «Порядку призначення і виплати державної допомоги сім’ям з дітьми», для одержання допомоги на дітей, над якими встановлено опіку, подавати документи про смерть матері не потрібно. Тобто, громадянка Г. з 2006 по 2013 рік була неправомірно позбавлена можливості отримувати допомогу на дитину, яка перебуває у неї під опікою. Ювенальний прокурор прокуратури міста Ужгорода Ірина Клименко зауважила: «Причиною виявленого порушення є неналежне виконання своїх службових обов’язків представниками управління праці та соцзахисту населення Ужгородської міської ради. Відтак, прокуратура Ужгорода направила до міської ради подання з вимогою призначити громадянці Г. допомогу на дитину, яка перебуває під її опікою, а також вирішити питання про притягнення до дисциплінарної відповідальності головного спеціаліста відділу соціальних допомог управління праці та соціального захисту населення Ужгородської міської ради, за неналежне виконання службових обов’язків».

admin


За матеріалами прес-служби прокуратури Ужгорода

ТЕГИ : ПрокуратураУжгородська міська радаУжгород

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат