Бaлогівці незаконно піаряться на проблемах закарпатців

26.07.2013 18:34 ПОЛІТИКА

Якщо людина підла, то вона підла у всьому. Якщо не вдасться самому відкусити з пирога, то підлі люди не дадуть кусати з цього пирога нікому. Пригадайте історію, коли клан Балог зарубав проект будівництва в Ужгороді аквапарку. Це був інвестиційний проект на 27 млн. євро. Чи могли Балоги допустити, щоб хтось, а не вони, міг будувати такий великий об’єкт? Звичайно, що ні, тому і зарубали, підло розширивши через обласну раду паркову зону до тих меж, де мав будуватися найбільший у Східній Європі аквапарк. І їм начхати, що ужгородці залишилися без можливості оздоровлюватися та відпочивати, а сам Ужгород без можливості суттєво поповнити бюджет.


А зараз виплив новий проект, який так не подобається Балогам, бо з нього вони нічого не отримають. Навіть не попіаряться. Однак виникла нагода повставляти палки в колеса тим, хто проект намагається реалізувати. Накрутити людей на протести дуже легко, бо мова йде про міні-ГЕС. Варто просто задурити людям голову, що село їхнє залишиться без води і вимре вся риба, й люди починають протестувати проти будівництва міні-ГЕС. І ніхто навіть не задумається над тим, а чому подібні міні-ГЕС так масово функціонують у багатьох країнах Альпійського регіону і ніхто в тій таки Швейцарії чи Австрії не протестує проти їх будівництва.

Дивно також те, що Балоги у своїх намаганнях нашкодити іншим і влити в голови людей сумніви йдуть на порушення адміністративних норм. Як пишуть закарпатські Інтернет-видання, голова обласної ради Іван Балога видав розпорядження, які не входять до меж його повноважень, а саме: відправив у так зване відрядження працівників виконавчого апарату обласної ради для надання методичної допомоги органам місцевого самоврядування. Згідно з чотирма документами така група повинна навідатися в Рахівський, Воловецький, Міжгірський та Виноградівський райони. Перевірити достовірність інформації можна на офіційному сайті облради в розділі «Анонси», де на середу 24 липня, наприклад, передбачено «Виїзд робочої групи з числа працівників виконавчого апарату обласної ради в Рахівський район для надання практичної та методичної допомоги».

Але, по-перше, в межі компетенції виконавчого апарату «надання методичних порад» не входить. «Більше того, йому самому не завадило б, якби хтось йому оті методичні поради дав, бо робота його оцінюється нині як украй незадовільна. Крім того, він створений для того, аби працювати для 108 обласних депутатів. На практиці ж він працює тільки для депутатів фракції «Єдиний центр».

А по-друге, на місці працівники органів місцевого самоврядування від керівництва з області не отримують жодних порад. Натомість вони їдуть у болючі для області точки і намагаються піаритися на них. Так, у Рахівському районі, як нам стало відомо з телефонної розмови з головою Богданської сільської ради Петром Ференцом, делегація з обласної ради без запрошення заявилася на засідання виконкому, де вирішувалися різні проблемні питання життєзабезпечення населеного пункту, вони тиснули на керівництво, аби розглянути питання будівництва міні-ГЕС, і спровокували сварку та ледь не бійку в раді. В смт Ясіня виконавчий апарат вкотре навідався до приміщення школи, яке вже давно не використовується. Про нього неодноразово показував репортажі телеканал «М-студіо», писали підвладні родині ЗМІ, але вся суть у тому, що будівництво нової школи не підтримали саме Балоги. І вже не один рік поспіль вони блокують вирішення цього питання», — пише   сайт «Новини Закарпаття».

Не можна залишити поза увагою і той факт, що всюди відряджених із Ужгорода супроводжує знімальна група телеканалу «М-студіо». Отже, мало того, що 6 чоловік за державний кошт їдуть у незаконне відрядження, так ще й за кошти платників податків шукають мукачівському каналу сюжети.

ТЕГИ : віктор балога

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат