В ужгородському супермаркеті людей перевірятимуть на гепатит

admin 25.07.2013 09:59 ЗДОРОВ'Я

28 липня, у Всесвітній день боротьби з вірусними гепатитами, у м. Ужгороді відбудеться акція «Переможемо С!».


У цей день громадські організації нагадають Уряду країни про 3,5 млн. інфікованих гепатитами людей в Україні та зобов’язання затвердити Державну цільову соціальну програму з протидії поширенню вірусних гепатитів з виділенням коштів на лікування.

За участю обласного Центру здоров’я та Закарпатського обласного благодійного фонду «Рада життя» у п’ятницю, 26 липня 2013 року о 11.00 відбудеться прес-конференція для журналістів   за адресою пл. Театральна,6 (прес-центр управління охорони здоров’я).


Закарпатець лікує гепатит травами - дізнайтеся тут


З 12.00 по 14.00 години на пл. Театральній,6, а також з 18.00 по 20.00 в супермаркеті «ВЕЛМАРТ» буде проводитися акція, в ході якої   кожен бажаючий зможе безкоштовно пройти експрес-тестування на гепатит С, отримати практичні рекомендації з профілактики та діагностики вірусних гепатитів від лікаря-консультанта та тематичні пам’ятки та буклети.

Також кожен мешканець міста, який буде проходити експрес-тестування, зможе підтримати вимоги акції шляхом підписання звернення до Президента та Уряду України з вимогою остаточно затвердити Державну цільову соціальну програму з протидії поширенню вірусних гепатитів.

За розрахунковими даними   в Україні понад 3,5 млн. людей інфіковані вірусними гепатитами. З них близько 1,2 млн. – вірусами гепатиту С. Найчастіше зараження відбувається через нестерильні медичні, стоматологічні та косметологічні інструменти. При цьому, більшість людей не знають про те, що вони інфіковані: у 80% випадків хвороба розвивається безсимптомно, непомітно для людини та переходить у хронічну стадію, яка закінчується цирозом і раком печінки. Внаслідок обмеженої конкуренції (право на виробництво препаратів для лікування гепатитів є лише в двох фармацевтичних компаній), вартість курсу лікування в Україні становить $14 000. Така ціна є недоступною для більшості наших громадян і часто є причиною побоювання чи небажання обстежуватися.

Акція організована у національному масштабі в рамках всеукраїнської кампанії «Вимагаємо лікування!», ініційованої Міжнародним Альянсом з ВІЛ/СНІД в Україні у червні 2012 р. за підтримки МФ «Відродження». Головна мета кампанії –   висунути вимоги до Уряду України стосовно оприлюднення достовірної статистичної інформації щодо захворюваності та розповсюдженості гепатиту С в країні; остаточне затвердження Кабміном Державної цільової програми з протидії поширенню вірусних гепатитів; розробка та затвердження протоколу лікування вірусних гепатитів, який відповідатиме міжнародним стандартам; забезпечення державних закупівель якісних та безпечних ліків, запровадивши дієві механізми для подальшого зниження ціни на ліки, у т.ч. шляхом організації вітчизняного виробництва якісних медпрепаратів.

admin


За матеріалами прес-центру УОЗ у Закарпатті

ТЕГИ : гепатитУжгород

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ЗДОРОВ'Я

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат