Як нове кладовище виглядатиме в Ужгороді

admin 23.07.2013 12:25 ПОДІЇ

Ужгородська влада зведе ще одне кладовище.

Сьогодні у межах містах розташовано 9 кладовищ, з яких майже всі закриті. Крім того, за межами міста, на землях Баранинської сільської ради, знаходиться кладовище "Барвінок". Територіальні резерви для поховань на даний час майже вичерпані. Враховуючи дефіцит в територіях, для нових поховань генеральним планом м. Ужгорода передбачено виділення нової земельної ділянки під кладовище.

Територія,на яку розробляється детальний план території, розташована у північній частині міста Ужгород. Межі розроблення ДПТ прийняті згідно виданого завдання на проектування і проходять:
- з заходу - по червоній лінії вул. Собранецької;
- зі сходу та півночі - територія обмежена дорогою,яка веде до пункту пропуску "Ужгород" для вантажних автомобілів;
- з південної сторони - територія обмежена дорогою міжнародного значення М-08

Орієнтовна площа, на яку розробляється ДПТ - S=57,8га.

У межах детального плану знаходяться землі: Ужгородської митниці, Ужгородської міської ради, державної митної служби України та землі ДП "Ужгородське лісове господарство".

Враховуючи містобудівну ситуацію, що склалась, існуюче та перспективне функціональне призначення будівель та споруд, існуючих землекористувачів, наявну інженерно-транспортну інфраструктуру, детальним планом території пропонується в центральній та північно-східній частині виділити зону поховань (це зумовлено санітарно-захисною смугою, яка складає 300 м від громадських та житлових будівель по вул. Собранецькій та по вул. Буковій).В південній частині розмістити адміністративну та господарські зони.В західній частині ДПТ пропонується виділити територію для висадки зелених насаджень.

Основні фактори , які впливають на ідею, архітектурно-планувальної та об'ємно-просторової організації території є:
- планувальні обмеження;
- врахування наявного територіального розподілу території;
- забезпечення санітарно-гігієнічних, протипожежних та інших містобудівних умов.

Головний в'їзд на кладовище передбачено з півдня по запроектованій дорозі, яка сполучена з об'їзною дорогою. Додатковий виїзд з кладовища передбачений навпроти головного в'їзду, у північно-східній частині. Безпосередньо перед в'їздом на кладовище передбачена автостоянка та зупинка громадського транспорту.

Загальна площа кладовища складає 21,15 га. Територія розпланована на такі зони: вхідну, адміністративну, господарську та зона поховань.

В Ужгороді оголосили конкурс на реконструкцію військового кладовища - читайте тут

Від центрального в'їзду через кладовище, у північно-східному напрямку, передбачено головну алею. Вона розділяє кладовище на 2 частини. Першою чергою передбачено освоєння території, що знаходиться ліворуч від центрального проїзду. Територію поховань розділено на 62 сектора, загальною площею 13,0 га.

Навколо кладовища передбачено захисну зелену смугу завширшки 20 м.

Територія ліворуч від головного проїзду, на якій передбачено сектори поховань С-1…С-20, належать Ужгородській міській раді, а праворуч (сектори С-21…С-62) - ДП "Ужгородське лісове господарство".

Детальним планом території передбачається виділення земель міської ради та ДП "Ужгородське лісове господарство" під кладовище.

admin


За матеріалами Ужгородської міськради

ТЕГИ : Ужгородська міська радакладовище

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат