Ужгородські малюки поїдуть відпочивати до Угорщини

admin 11.07.2013 09:20 РАТУША

У рамках реалізації проекту «Дзвінок звучить для всіх» вчора до Ужгорода приїхали представники з Угорщини та Румунії.

На зустрічі були присутні заступник міського голови Ужгорода Володимир Фленько, президент громадської організації «Даун-Асоціації» Карой Кішарі з м. Ніредьгаза, PR-менеджер ніредьгазької асоціації Ката Вейконь, директор центру раннього втручання «Чодовар» Вікторія Пазмайн і соціальний працівник з центру «Карітас», координатор проекту «Дзвінок звучить для всіх»   Ондроші Пауло (Румунія).
Метою зустрічі стала організація відпочинку для дітей з особливими потребами у літньому таборі в м. Ніредьгаза.
«Важливим в реабілітації дітей з серйозними вадами є напрямок раннього втручання, тобто сімейно-центрованої мультидисциплінарної допомоги сім'ї, яка виховує дитину з порушеннями розвитку. Цей напрям успішно реалізовується як в Ніредьгазі, так і в Румунії вже понад 6 років. Тому однією із його цілей є формування позитивного ставлення суспільства до дітей з особливими потребами, – зазначає Ондроші Пауло. – Вже в дорослому віці суспільство їх повинно сприймати рівноцінними членами держави».
«В рамках реалізації проекту «Дзвінок звучить для всіх» також проводиться співпраця з Міністерством освіти Угорщини, адже ця програма реалізовується на рівні держави», – зазначив Карой Кішарі.
На відпочинок в літній табір в Ніредьгазі планується направити по 50 представників з Румунії, Угорщини та України. Це будуть діти, їхні батьки, волонтери та педагоги. «Сподіваюся, діти, котрі відпочиватимуть в угорських літніх таборах, приїдуть звідти сповнені позитивних емоцій і вражень», – зазначив Володимир Фленько.

admin


За матеріалами Ужгородської міськради

ТЕГИ : ВідпочинокУжгородУжгородська міська рада

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат