Які групи платників податків зобов’язані вести книгу обліку доходів (РОЗ'ЯСНЕННЯ)

admin 26.06.2013 09:48 РАТУША

ДПІ у м. Ужгороді звертає увагу всіх платників єдиного податку, що відповідно до ст. 296.1 Податкового кодексу України платники єдиного податку   ведуть облік у порядку, визначеному ст. 296.1.1 – 296.1.3 Кодексу.

Згідно податкового законодавства   платники єдиного податку першої і другої груп та платники єдиного податку третьої та п’ятої групи, які не є платниками податку на додану вартість, ОБОВ’ЯЗКОВО ведуть книгу обліку доходів шляхом щоденного, за підсумками робочого дня, відображення отриманих доходів, зокрема кошти, що надійшли на поточний рахунок платника податку та/або отримано готівкою, сума заборгованості, за якою минув строк позовної давності, фактично безоплатно отримано товари (роботи, послуги). 
 Враховуючи вищевикладене, якщо фізична особа – підприємець – платник єдиного податку, протягом робочого дня не отримувала дохід, то заповнювати книгу обліку доходів не потрібно.
Якщо підприємець має найманих осіб то Податковим Кодексом не передбачено ведення окремо книги обліку найманими працівниками платника єдиного податку. Проте, незважаючи на використання найманих працівників, Книга   заповнюються фізичною особою – підприємцем самостійно та зберігається безпосередньо у   платника єдиного податку.

admin


За матеріалами ДПІ в м. Ужгороді

ТЕГИ : податокпідприємціУжгородЗакарпаття

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат