4 мільйони гривень витратять на туалети шкіл і садиків у Закарпатті

admin 19.06.2013 09:02 СОЦІО

У вівторок, 18 червня, відбулася всеукраїнська селекторна нарада під головуванням Віце прем’єр-міністра України Олександра Вілкула. Закарпатську область на нараді представив голова обласної адміністрації Олександр Ледида.


Головні питання порядку денного – виконання соцініціатив Президента України щодо забезпечення доступу дітей до дошкільної освіти, зокрема, повернення будівель садочків, що були перепрофільовані. Також – впровадження системи електронної реєстрації дітей для подальшого влаштування у дитячі садочки, підготовка освітніх закладів до осінньо-зимового сезону.

- Усі ці завдання Президента України Віктора Януковича – на особливому контролі Кабміну. Тому прошу не зволікати з їх виконанням, - відзначив Олександр Вілкул.

Пілотний проект «Дитячий садочок» уже впроваджено у Дніпропетровській області. Ним передбачено створити єдину електронну базу даних, зареєстрованих дітей, що потребують влаштування у дитячі садочки. У Закарпатті систему тільки починають вводити в дію.

За 3 роки на Закарпатті було створено 9,5 тисяч додаткових місць у дитсадках області. Цьогоріч заплановано створити ще 2 тисячі.

- Наразі в краї функціонує 557 дитячих дошкільних закладів. Нові місця упродовж року створено за рахунок утворення навчально-виховного комплексу. Також почали функціонувати ще 16 груп у діючих садочках та 1 – у пристосованому приміщенні. Акцентуємо увагу саме на створенні НВК та реконструкції приміщень, які не використовуються. Адже це значно дешевше, ніж зводити нові будівлі, – зазначив під час селекторної наради Олександр Ледида.

Протягом року заплановано відновлення роботи 4 дошкільних закладів, відкриття 58 груп та організацію роботи 15 НВК. Соціально-педагогічним патронатом охоплюватимуть дітей, які не можуть відвідувати дитячі садочки.

Також цього року заплановано облаштувати 127 внутрішніх вбиралень у освітніх закладах. На це залучено кошти як обласного (4 млн. грн.), так і місцевих бюджетів, а також спонсорські.

admin


За матеріалами прес-центру Закарпатської ОДА

ТЕГИ : туалетишколадитсадокЗакарпаттяолександр ледида

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат