Футбол. Комітет ФФУ відкликав атестат у «Кривбаса». «Говерла» поки що у ПЛ

03.06.2013 14:13 СПОРТ

31 травня, в українському Будинку футболу під керівництвом першого віце-президента Федерації футболу України Сергія Стороженка відбулося засідання Комітету ФФУ з атестації футбольних клубів. На засіданні було розглянуто й питання про відкликання у футбольного клубу «Кривбас» атестату, який дає право участі у сезоні 2013/2014.


Комітет виніс рішення відкликати атестат у зв’язку з невідповідністю вимогам фінансових критеріїв Регламенту з атестації футбольних клубів Прем’єр-ліги України   неможливістю продемонструвати свою здатність продовжувати безперервну фінансову діяльність клубу до кінця сезону атестації.

«Кривбас» має право у п'ятиденний термін оскаржити дане рішення.

Віце-президент Стороженко нагадав, що в разі зняття команди зі змагань за регламентом ПЛ в чемпіонаті залишається команда з 15-го місця, тобто «Говерла».

На офсайті «Кривбасу» з’явилася інформація, в якій повідомляється, що керівництво клубу повністю припинило фінансування команди.

Віце-президент ФФУ Стороженко в ефірі каналу «Футбол» повідомив, що криворізький «Кривбас» все ще має шанси на порятунок. «Сьогодні вранці керівник клубу дзвонив мені і дякував, що є час на апеляцію. Мене запевнили, що йдуть переговори з можливими власниками і майбутніми спонсорами.

Щоб клуб не припинив існування на адресу ФФУ мають бути надані банківські гарантії, рахунок, на якому вже є гроші, щоб там були бізнес-проекти, щоб там була фінансова документація, яку наші експерти могли б наново оцінити і сказати: «Цей клуб може відповідати принципу безперервності змагання». Якщо цього не буде, то Комітет не задовольнить таку апеляцію», — сказав Стороженко.

Після відкликання атестату в «Кривбасу» Олександр Шуфрич припинив коментувати ситуацію, називаючи це некоректним по відношенню до криворізького клубу. «Поки «Кривбас» не використає всі свої регламентні права, коментувати щось із мого боку буде некоректно по відношенню до криворіжців. Ми діятимемо чітко за регламентом».

ТЕГИ : ФК Говерлапрем’єр-лігафк кривбас

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СПОРТ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат