Чергова петанкова «Сакура»   зібрала 70 учасників із 9 країн (КОМЕНТАРІ)

17.05.2013 18:31 СПОРТ

 

Як ми вже повідомляли в Ужгороді відбувся традиційний представницький міжнародний турнір «Сакура-2013», в якому взяли участь понад 70 учасників із України, Росії, Словаччини, Угорщини, Болгарії, Чехії, Латвії, Марокко та США. Турнір відбувся в рекреаційно-відпочинковому комплексі «Золота гора» і   тривав три дні.  


Детальніше про результати. Першого дня відбулися змагання тет-а-тет (один проти одного). Перше місце здобула Лаура Міглане з Латвії, срібло у киянина Сергія Денисенка і третє місце в Тібора Вамоші з Угорщини.

Наступного дня відбулися ігри команд-дуплетів (по два гравці в команді): в головному турнірі «А» переможцем стала команда зі Словаччини (Юрай Валент та Петер Седлачек). Срібло у команди з Латвії (Лаура Міглане та Гінта Міглане), бронзові нагороди здобули росіяни Євгеній Осокін та Анастасія Яковлєва.

В турнірі «Б» перше місце вибороли ужгородки Інна Гойс та Моніка Філімонова, срібні нагороди також в ужгородців Андрія Ганусича та Івана Паламарчука і третє місце в киян Дмитра Бугая і Сергія Жуковського.

В останній день турніру відбулися змагання команд-триплетів (по три гравці в команді). Чемпіоном у головному турнірі «А» стала команда з Росії: Євгеній Осокін, Олександр Осокін та Анастасія Яковлєва. Друге місце в інтернаціональної команди у складі словаків Ігоря та Тімеї Шурінових і ужгородця Івана Паламарчука. Третє місце посіла команда киянина Олександра Коваля та ужгородок Олександри Кузьми і Людмили Федоришиної.

У турнірі «Б» переможцем став триплет із Латвії, друге місце в угорської команди (Тібор Вамоші, Ласло Лігеті, Йожеф Сабо) і на третьому місці інтернаціональна команда у складі Дмитра Мезєва з Харкова, Брахіма Чхаїбі з Марокко та ужгородки Юлії Бонкало.

Як розповіла організатор турніру Інна Гойс, наразі «Сакуру» визнано одним із найкращих турнірів Центральної Європи. «Ми вже шостий рік намагаємося тримати високу марку турніру, тому щиро вдячні всім, хто нам допоміг у його проведенні. В першу чергу вдячні керівникові краю Олександрові Ледиді, а також народним депутатам Іванові Бушку та Сергієві Мошаку. Хочеться також окремо подякувати депутатові облради Олексієві Баранюку, керівникові компанії СТС Володимирові Панову та багатьом іншим», — сказала Інна Гойс.

У свою чергу голова Закарпатської облдержадміністрації Олександр Ледида сказав: «Цілком зрозуміло, що найкращою дипломатією в світі є спорт. Буквально напередодні ми стали свідками вже другого поспіль чемпіонства нашого жіночого гандбольного клубу «Карпати» і я докладатиму максимум зусиль, щоб спортсмени прославляли нашу область. Це стосується і петанку. Мені приємно, що саме закарпатські петанкісти є кращими в Україні, а також завойовують нагороди на багатьох турнірах за кордоном, тому ми будемо робити все для того, щоб цей вид спорту і надалі розвивася у краї».

Йожеф Сабо, віце-президент Федерації петанку Угорщини: «Я вже шостий рік поспіль приїжджаю з угорською делегацією на турніри «Сакура» і щоразу отримую неймовірне задоволення не тільки від самої гри, а й від спілкування з колегами з багатьох країн і просто від відпочинку в цьому гарному краї. І кожного разу турнір організований на високому рівні, за що щиро дякую організаторам».

Євгеній Осокін, президент Федерації петанку Росії: «Неймовірно позитивні емоції від турніру. Хочу зазначити, що мені довелося поспілкуватися з вашим керівником області Олександром Ледидою і можу сміливо сказати, що петанк і в цілому спорт у Закарпатті має хороші шанси для розвитку. Ми дякуємо Олександрові Олександровичу за те, що сприяв у відновленні рейсів літака з Києва до Ужгорода і тепер, хоч і з одною пересадкою, але нам стало легше добиратися до вашого міста з Москви, тому на наступних турнірах росіян буде значно більше».

Олександра Шевченко, віце-президент петанк-клубу «Ужгород»: «Турнір «Сакура» вже став чимось набагато більшим, ніж просто спортивний турнір. Такої приємної й позитивної атмосфери я не пригадую. І це відзначають всі учасники турніру. Щира подяка всім, хто доклався до організації цього турніру».

Організатори турніру також дякують торговим маркам «Львівське», «Квас Тарас», «Обжерки», «Скілур», «Форель», мережам магазинів «Світ оптики», «Людмила», а також магазину модного одягу H.I.S – GIN TONIK. Спеціальна подяка проректорові УжНУ Федорові Шандору.

ФОТОРЕПОРТАЖ

 photo 411043504370-43D04300437043204380-2-1_zpsb8fb9ac3.jpg

ТЕГИ : пиво львівськеолександр ледидасакурапетанк

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СПОРТ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат