За принципом Моськи

20.04.2013 16:46 ПОЛІТИКА

Те, що кількох Балог останнім часом прорвало «поговорити», не дивно. Дивно те, що хтось ще реагує на це базікання. Вони ще намагаються показати, що мають силу та вплив. У своїй впливовості переконують не опонентів, а своїх соратників. Щоб ті не розбіглися остаточно.


Так, свого часу Балоги досягли доволі високих кар’єрних вершин. Як ріс Віктор: із завгоспа — в мери, потім у губернатори, в нардепи, в Адміністрацію Президента, у «прибуткове» міністерство. Для досягнення чергової кар’єрної драбини не гребував нічим. Здавав своїх шефів легко і підло. Але найвищий ступінь кар’єри вже пройдено — більшого, ніж очолювати президентську адміністрацію, Балозі досягти вже ніколи не вдасться. Це неймовірно висока державна посада. Колосальні важелі впливу. Десь на черговому балагані Вітя Балога навіть вихвалявся, що має порожні бланки за підписом президента. Президент просто такий попався — якщо не на пасіці біля вуликів, то в музеї писанок чи вишиванок. Віктор тим і користувався. Однак замість того, щоб бути корисним для Закарпаття, вимальовував стратегічну лінію на майбутнє, створюючи власну партію «Єдиний центр».

Таким чином, «ЄЦанутий» на всю голову Вітя і не думав про те, щоб якось профінансувати важливі проекти в Закарпатті. Так і не знайшлися кошти для ремонту філармонії чи драмтеатру, не зміг допомогти унікальному музею лісу й сплаву. Більше того — не давав вкладати в область іншим. Зарубав інвестиційний проект на 27 мільйонів євро з побудови в Ужгороді аквапарку. Не дав реалізувати інвестиційний проект із побудови великого торгово-офісного центру в ямі за універмагом «Україна», навіть сміттєпереробку блокував. За все потрібен був відкат. Міг перекачати трохи грошенят туди, де можна було непомітно частину перевести у приватні засіки. Тому й не дивно, що більшість робіт по паводкозахисних робіт виконували фірми, за якими стояв клан Балог.

А от партію розкручував потужно. Заганяв туди всіх бюджетників та підприємців, погрожуючи своїми владними повноваженнями, а декого задобрював посадами.

Зараз Вітя залишився без жодної посади. Він нардеп і нічим не «нардепістіший» за будь-якого закарпатського нардепа. Він такий самий, як Ковач, Лунченко чи Ланьо. І не більше. Хоча один Балога фраєрськи намагається переконувати, що його клан міг би провести в раду будь-кого, але поступилися місцями опозиціонерам, а ті програли. Інший Балога промовився, що замало в нього родичів, бо будь-хто з них міг би виграти вибори. Блефують хлопці. Вони навіть не змогли провести в парламент свого брата Івана, а Павло туди вліз на сумнівних соплях. І навіть в обласну раду по рідному Мукачеву Балога-син вліз завдяки кільком десяткам циганських голосів. Все. Ера Балог закінчилася і це очевидно.

Це розуміють і ті, хто свого часу був загнаний Балогами в партійне стійло. Там застій і погано тхне, тому багато хто хоче залишити партію лузерів і невдах. І коли вони натякають Балогам, що життя триває і триматися безперспективного берега нема сенсу, Балоги завдають превентивний удар: роблять заяви про нібито тиск на їхніх соратників із боку влади. І якщо тепер людина, яка давно хотіла позбутися тягаря членства в партії Балог, оголосить про вихід з неї, громада буде думати, що робиться це дійсно під тиском із боку влади. На це сподіваються Балоги.

Та ніхто нічого не буде думати, бо тиск, погрози та шантаж це традиційні методи клану. Про це вже всі знають. Тому нехай гавкають Моськи, лиш би не плуталися під ногами, бо ненароком розтоптати можна…

ТЕГИ : віктор балога

Коментарі :


25.04.2013 20:41 888

А....Національне     надбання   ЗАКАРПАТТЯ   1, 5   МЛН.   БІБЛІОТЕКА УжНУ. Боже!


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат