"Брати блюзу" виступатимуть в Ужгороді

admin 18.12.2012 08:37 ДОЗВІЛЛЯ

У вівторок, 18 грудня, о 10:00 у прес-центрі “Закарпатської правди” відбудеться прес-конференція на тему: “”БРАТИ БЛЮЗУ” – 20-й   ювілейний концерт в Ужгороді”.

Запрошений:

Мирослав Левицький -- керівник гурту.

Концерт, про який ітиме мова, відбудеться 25 сiчня 2013р. в   Ужгороді, в Закарпатському обласному муздрамтеатрі. Що чекає на ужгородців та гостей міста – стане відомо на прес-конференції.

Коротка інформація про гурт:

Двадцять років тому прості хлопці з провінційного міста Калуш створили гурт «Брати Блюзу». І хто б міг подумати, що саме ця формація стане першою групою Східної Європи, яка виступить на одному з найпрестижніших фестивалів — угорському «Сігеті», двічі гратиме для американського президента, а їхні треки промоутери та діджеї відбиратимуть для ротації на радіоточках у цілому світі?!
«Брати Блюзу» — один із найстаріших і найцікавіших українських гуртів. Якимсь одним означенням сказати про них неможливо. Це Sting і Pink Floyd разом, синтез арт-джазу, року, етно-фолку, ритм-енд-блюзу та карпатської автентики.

Свій перший виступ у ролі пов­ноцінного гурту «Брати Блюзу» «задекларували» саме у Івано-Франківську, рівно 20 років тому на фестивалі «Зірки Прикарпаття». Ідея створення групи належить двом братам — Мирославу та Олегу Левицьким, клавішнику та саксофоністу, які любили серйозну музику та хотіли її виконувати, тому й не дивно, що гурт назвали — «Брати Блюзу». Хоча є й інше значення: якщо змінити наголоси, тоді вийде «брати блюзу», тобто брати жакет.   До речі, автентика й колорит — знакові для музикантів, але про це – на прес-конференції.
Врожай нагород і титулів Брати Блюзу збирають на третій «Червоній руті» 29 травня-6 червня в Донецьку (1993), восени записують дебютний альбом.під назвою «Неділя. 19.25». За кордоном «Брати блюзу» набагато популярніші, ніж в Україні! Їм надають для виступів найпрестижніші зали у провідних країнах світу. Там вони добре представлені і в медійному просторі. Останній альбом (2011) – «Місто, яке ніколи не спить», випущений студією Jive Music у Відні (Австрія), отримав дуже багато ротацій на FM–радіо у США, Великобританії, Франції, Німеччині, Італії, Австрії, Польщі, Японії тощо. Творчим досягненням гурту є   музичний проект «Брати Блюзу — музика без кордонів»





admin

ТЕГИ : Брати блюзу 20 роківУжгород

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ДОЗВІЛЛЯ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат