В обласному центрі знову діє басейн "Буревісник"

admin 03.02.2012 10:57 СПОРТ

2 лютого, очільник Закарпаття Олександр Ледида разом з в.о. голови облради Андрієм Сербайлом та ректором Ужгородського Національного університету Миколою Вегешем перерізали символічну стрічку під час відкриття оновленого басейну спорткомплексу "Буревісник".

Про це повідомили в прес-центрі ОДА.

Участь в урочистому відкритті басейну взяли також заступники керівника краю Іван Качур та Антон Громовий, ужгородський міський голова Віктор Погорелов, викладачі, студенти.

Капремонт чаші та приміщень басейну виконувався відповідно до заходів обласної Програми розвитку фізичної культури та спорту. У 2011 році на будівельні роботи виділили 3 млн. грн. За ці гроші змонтували нову систему вентиляції критого басейну та душових, повністю замінили систему очищення, циркуляції та підігріву води, а також виконали повний ремонт ванни басейну. Реконструювали і внутрішню систему опалення, замінили вікна, відремонтували душові та роздягальні, замінили електропроводку та сантехніку. Ще 382 тис. грн. витратили на зведення автономної електричної котельні потужністю 460 кВт. Відтак, басейн працюватиме цілий рік (раніше його могли використовувати тільки під час опалювального сезону).

Загалом, Басейн "Буревісника" дозволяє займатись усіма водними видами спорту. Його довжина скаладає 25 м., ширина – 14 м., найглибший рівень води – 4,5 м. Об’єм ванни – 870 м. куб. Басейн розділено на 6 доріжок для плавання, максимальне навантаження – 60 осіб на годину.

Сьогодні в Ужгороді працюють 6 плавальних басейнів різних форм власності. З них два – комунальної, що діють на базі освітніх закладів. Тут займаються організовані групи дітей. Зокрема, Ужгородської Гімназії (у вікових групах 10-16 років) та ЗОШ №20 (у вікових групах 5-11 років).

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СПОРТ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат