Сергій Ратушняк: «Я спроможний захистити   себе і своїх земляків»...

19.10.2012 18:35 ПОЛІТИКА

— Сергію Миколайовичу, окрім того, що ви відомий політик та громадський діяч, ви є також успішним бізнесменом. Тим не менше, часто ви критикуєте нечесний бізнес. То чи є совість в українського бізнесу?

— Щодо бізнесу, то я міцний середняк! Таких повинно бути 3—5 %. На жаль, в Україні таких не більше 0,1—0,3 %. Середнього класу в країнах з розвинутою правовою демократією і ринком 60—82 % (Норвегія, Данія). Ще в далекому 1990 році я володів першим мільйоном доларів. На моїх грошах немає крові і сліз. Для пересічного закарпатця я олігарх. Але я той, хто платив мільйонні податки щомісяця. Спитайте Івана Васильовича Іванча, Марту Гнатівну Волощук, яка очолювала ДПА і виконувала щодо мене замовлення. Так, я підкреслюю, що я заможна людина. Коли в мене вже були другий і третій мільйони і я будував заводи у Словаччині, Угорщині та Україні, нинішній один із
найбагатших олігархів України Пінчук був лаборантом на 90 рублів зарплати, Коломойський продавав касети, а Балога на складах вантажив цибулю і вчився красти на нормах списання, Суркіс був на складах шпалер у ЖРЕРі. Але я тоді й зараз був і буду проти великої приватизації. Гігантами промисловості й енергетики повинна володіти держава. А прибутки з них повинні йти на щоквартальне підвищення зарплат бюджетникам і пенсій. Я за грошовитого держслужбовця і пенсіонера. Саме вони — внутрішні споживачі — і є реальними рушіями економіки, а не химерні Америки і Європи. Бачили вони нас у гробі в білих папучах.

Ось я, живучи в Закарпатті, жодного цента не заробив на лісі. Всі обласні й районні ради на цьому гріли і гріють руки. Моя позиція, що це має бути бізнес саме населених пунктів на лісових і гірських територіях, але щороку відсоток переробки має збільшуватися. Я мав змогу брати кредити і, фактично, їх не повертати. Я не робив цього. Бо це сльози покоління моїх батьків. Я нікому не боргую і нікого не кидав. Мені ж винні мільйони. Хто в Закарпатті з керівників окрім Ратушняка не нагрівся на стихійних лихах? Паводки, оповзні, пташиний грип, свинячий. Ось вам і перші мільйони сумнозвісного Вітька Балоги. Так що в бізнесі можна мати совість. В Україні ж нагору випливло лише багно. Без стида і совісті. По шию в крові.

І процес ненависті до цього народу і його знекровлення досі триває, а народ продовжує цю трагедію і голосує за своїх же гнобителів, отримуючи від них по 150 грн. перед виборами. Іуда продався за 30 срібляків, українці — за 150. Одне й те ж. Просто курс трохи змінився Один срібляк — це п’ять гривень. Ось вам ціна нації та її перспективи. Насправді — як голосуємо, так і живемо.

— Як відомо, ви стали політичним опонентом еліти СДПУ (о),
яка вирішила прибрати собі Закарпаття. Тоді ж, фактично, Медведчук знищив ваш бізнес. Яке сьогодні ваше ставлення до нього?


— Так, саме він зі схвалення Кучми знищив мої банк, горілчаний завод, проект виробництва першого українського позашляховика. За чотири роки було зупинено понад 30 моїх фірм. Він запроторив мене за грати, свавільно відібрав у мене мандат і віддав його Шуфричу. Це «дорога» для мене людина. Він відібрав у мене близько 40 млн. доларів США. Тобто дуже дорого мені обійшовся. Думаю, вони йому підуть на здоров’я. Творити це все на Закарпатті йому допомагали Устич, Стрижак, вихованець Балоги Рябець, далі Різак, Лемак та інші будівники «європейського» обличчя України і кращий учень — Балога.

Повірте мені, саме Медведчук — автор Майдану, автор сходження нагору бандюків Балог та інших. Це не жалюгідний Ющенко створив Майдан. Це режим Медведчука та Кучми творив такий розгул свавілля в державі, що інертний українець не витерпів і піднявся на Майдан. Так що це справжній автор Майдану. Зараз очікується його сходження за вектором Кремля. Прем’єр, президент, Митний союз. Але цей сценарій гладко не пройде. Буде кров і відокремлення Галичини, Закарпаття, Буковини, Криму тощо. Хоча для царю-
вання території залишиться. Так що ставлення адекватне: до Медведчука — як до Медведчука. Очікую виконання обіцянки Медведчука—Суркіса, що Балога, котрий кинув їх і витер об них ноги і соплі, — відповість за все.

— Сергію Миколайовичу, наразі триває виборча кампанія і ви самі є її учасником, чи можете прокоментувати останні неузгодженості між опозицією та її потенційними партнерами від УДАРу?

— Для початку хочу висловити власну думку про Кличка та його УДАР. Кличку чисто пощастило в боксі. Він прийшов у бокс, коли боксувати було ні з ким. Так сталося, що монстри і світила суперважкої ваги одночасно покинули ринг. Одних Дон Кінг скалічив, інших затягав по тюрмах. Сандерс, який, до речі, познущався з Кличка, загинув у перестрілці. Світ втратив радість у боксі важковиків. Треба визнати, що бокс від братів Кличків нудний, передбачуваний, без усіляких наборів прийомів. Немає грації руху, як це було в Мухаммеда Алі та Джонса. Немає краси, потужності та елегантності Холіфільда та Льюїса, тваринного гладіаторства від Туа і Тайсона. Пригадайте невтомність та бій усі 15 раундів за межами людських можливостей Фрезера, кувалдного джепа з посмішкою голлівудської зірки дядька Формена. Кличкам, можна сказати, поталанило не зустрітися з такими справжніми зірками. Кличкам для двобоїв підкладають на ринг тренувальні боксерські мішки і називають це «великим» боксом. Халтура і чисте заробітчанство. А випадок з літнім епізодом із Дереком Чисорою, коли одному Кличку дали ляпаса, а іншому плюнули в обличчя... і все це залишилося без гідної відповіді. Партію УДАР слід перейменувати в «Ляпас і Плювок». Ще кілька років тому я би їм не позаздрив при зустрічі навіть зі мною. Я вуличник. І ми плювків не прощаємо, а відповідаємо миттєво і жорстко.

Тепер щодо партійного. Здав свого хрещеного батька «по життю» Олександра Омельченка і віддав Київ на розграбунок Черновецькому. Один банк «Хрещатик», створений Омельченком і киянами, це крадіжка на мільярд доларів. Перша каденція фракції Кличка в Київраді — 60 % «тушок», друга — 70 % «тушок». Чого очікувати від третьої каденції? ЗМІ в нього немає, регіональні структури не розбудовуються. Очолюють осередки люди (на прикладі Закарпаття) без будь-яких заслуг (Пацкан — № 19 у списку), з кримінальним бізнесом (Ябрик, він же Грибанов — № 42), Кічковський (команда Балоги). В основній частині списку купа людей олігархів Фірташа, Ярославського, Ахметова. Пригадайте нещодавні довибори в деяких регіонах, де Кличко висував своїх кандидатів, аби завадити опозиції й підіграти владі. В результаті «регіони» всюди перемогли. Ось і тепер знову Кличко не може домовитися з опозицією. Бо в нього є інше завдання від влади...

А проаналізуйте його кандидатів у Закарпатті. Тут він висуває кандидатів, які вішаються на нього, як на Шевченка або як мавпи на пальму. Смішно. Невже Клички та Шевченко будуть писати закони? Ми ж вже мали в депутатах спортсменів, співаків і співачок... Ну й де від них заяви, виступи тощо? Му-му.

— В Ужгороді та районі кандидат від Кличка також є вашим конкурентом...

— Щодо Ужгорода, то тут є змагання по одній лінії — Ратушняк і влада. У даному випадку — Ковач. А роль Буланова, Бірковича, Чучки — розтягування електорату по місту від Ратушняка і тотальна скупка по району під Ковача. Єдиний, хто йде на своєму «полі» — угорець Брензович. Чому останнім часом почали агресивно скуповувати виборців по місту? Мабуть, не вистачає районного гетто. Для прикладу, навіщо Жолтані та Приходько йшли у 2010-му на мера Ужгорода? Для перемоги? Маячня. Як і зараз — заважати Ратушняку. Так що зняття і не зняття кандидата від Кличка Буланова — це питання у штабі Пацкана—Буланова. Звідки в них електорат? Які заслуги і конкретні справи на життєвому шляху? Ніяких. Ось є гарні хлопці — брати Клички. Ось ми з ними на фото — тому й голосуйте. Маячня для дебілів. З таким успіхом Коля Жолтані після Вакарчука й Шевченка з Королевською на наступних виборах повіситься на фото на англійську королеву. Хоча це вже небезпечно. Діана — яскравий приклад.

Кличко має вдачу. Потреба в суспільстві на не олігарха (на не злодія) дуже висока. І тому Кличко як потрібне явище зобов’язаний використати цей шанс і не зрадити його, як «месія». Бажаю їм витримати й не перетворитися на проект Тігіпко-2 вже до Нового року. Хоча 99,9 %, що це так і станеться.

— Ну це дійсно серед кандидатів мода така — рекламні плакати разом із зірками або кандидати з явно «підмальованими» обличчями. У вас цього немає. Не потрібно?

— Ну це справді комедія, яка не може не тішити. Подивіться на демонстрацію комплексу меншовартості. Це нові фото кандидата від влади Василя Ковача (він же Вася Кіловольт). Насправді він маленького зросту (161 см), з великим черевцем та подвійним підборіддям, з опухлим обличчям і обвислими щоками, а зробили на білбордах комп’ютерний тюнинг із претензіями на «а ля мачо». Сам Шварценеггер може позаздрити. До речі, до такої ж дурки-обману вдався кандидат від УДАРу Буланов. Не маючи ніяких особливих фізіологічних кондицій та зросту (166 см), на рекламних плакатах він одного росту і статури з Віталієм Кличком (203 см). Хіба це нормально? Мені ж цього всього не потрібно, бо мої фізичні кондиції відомі всім.

— Повернімося до вашого округу. Ви таки вважаєте, що головним конкурентом буде представник влади. Вже відчувається якесь залучення адмінресурсу в процесі кампанії?

— Подивіться на нервові судоми всіх «регіоналів» по 68-му округу. Вся рідня Ковача прямо звертається до депутатів усіх рівнів, керівників ЖРЕРів, шкіл, садків, підприємств — пхають пакети з грішми і волають, що треба терміново 9,5 тисячі «виборців». ОДА, РДА, Ужгородська міськрада, всі лікарні, навчальні заклади і сільські ради, ринок контрабандистів братів Андрієвих (місцеві депутати від ПР, спільники В. Ковача по бізнесу в царині енергетики) на Краснодонців, 70 % членів ДВК тощо перетворено на центри з просування провладного кандидата. І це шляхом прямого підкупу виборців.

Ось так, шановний пане президенте Вікторе Федоровичу, ваша партія та її висуванці роблять чесні, прозорі та європейсько-демократичні вибори.


Я вже не кажу про те, яким чином у керівника державної установи (а значить і члена ПР) «Закарпаттяобленерго» можуть бути мільйони доларів, низка готелів, вілл, малі ГЕС, сонячні батареї, пропущені через фірму сина 250 млн. грн. без будь-якого тендера та контролю і т. д. і т. ін. І все це видається нормальним, бо ж це кандидат від партії самого президента.

Додайте до цього хронічну ганьбу і трагедію краю — безкарні дії ОЗУ братів Балог. Ватажок Балога-старший — мультимільйонер і член нинішнього уряду. І виходить не дуже європейська і радісна картина в області. Монопольне і безкарне домінування кримінального бізнесу від влади. Стабільністю це назвати важко. Це СТАБІЛІЗЕЦЬ!

— І для чого ж мільйонерові Ковачу місце в парламенті?

— Не лише Ковачу, але й губернаторові та контрабандистам Андрієвим. Виключно прагматичний інтерес. Вірніше сказати — грошовий. Вони компаньйони по електробізнесу. Ковача вже фактично погнали з обленерго. Новим господарям держкерівник, який усе життя сидів на схемах, відкатах, неузгодженнях техумов без «конвертних» умов, НЕ ПОТРІБЕН. Вони прийшли працювати на свою кишеню.

Губернаторові потрібні дві речі. По-перше: три мандати з шести в парламент, щоб утриматися у кріслі. І це нормально. І по-друге: мати Ковача для лобіювання бізнес-інтересів. Вкладені значні гроші в «зелену» енергетику. Потрібно отримувати «зелений» тариф — 80 коп. за кВт (для порівняння: у разі спалювання газу у вас куплять кВт за 12 коп.). А в нашій державі вже так повелося, що скористатися нормами закону може будь-яка фірма, якщо власники фірми з Партії регіонів.

Щодо братів Андрієвих, то це окрема розмова. Заволодіння через підробку документів АТП, довгі роки безкарна і монопольна контрабанда електропобутової техніки, кримінальне захоплення ринку на Краснодонців під патронатом Різака, підставленням Балоги, кримінальна роль Зелінського і Русина і т. д. і т. ін. Подивіться на політичний шлях братів. УНА-УНСО, обласний і міський мандат від «Нашої України» (в революційних подіях я їх не бачив. Балога і той один день покрутився і зробив фотосесію «а ля революціонер»), далі братки, звісно, в «Єдиному центрі», зараз у них мандати в обласній і міській радах від, ЗВІСНО, Партії регіонів. У однопартійців є запитання... Вони, мов Санчо Панса, контролюють кожен крок Ледиди, «обідають» виключно з керівниками МВС і прокуратури... Де ж їм ще бути? Завтра переможе Сеня чи якась інша феня, вони будуть там. Ось вам і нутро нашої влади. Голосуй — не голосуй, а в радах і за столом із генералами будуть братки Андрієви, брати Балоги і Ковачі. А в мене в неділю була презентація аквапарку, а вже в понеділок застільні друзі братів-контрабандистів — прокурори — розсилають по всіх інстанціях запити на ВСІ документи по вул. Підградській, 33, де я будую цей аквапарк. Звісно ж, в інтересах кишені. Тьху, вибачаюся, держави. Бо ж аквапарк Ратушняка — державний заколот. Тобто «не приносить». А люди потім очікують від цих депутатів якоїсь позиції, законів та їх виконання, а не замовного використання.

Ще раз повторюю, як голосуєте, шановні, так і живете... За кого голосуєте — на такий захист і розраховуйте. Я спроможний захистити себе і своїх земляків!


Розмовляла Вікторія Кручова

ТЕГИ : сергій ратушняк

Коментарі :


21.10.2012 21:05 до старости

на 12 см більше чого? ніж у кого?кичка чи ратушняка?


21.10.2012 18:00 Максим

Депутат ВР - це "апріорі" представник окремої групи людей, основною задачею якого захищати інтереси цієї групи в найвищому керівному органі країни. Маючи можливість тісного спілкування з представниками, як діючої на даний момент влади, які для розвитку для вже рідного мені міста та й в цілому регіону, не зробили ні чого путнього, хоча і мають для цього достатні владні та й особисті фінансові можливості, так і з представниками так-званих "кураторів" Закарпаття, в яких крім власної примітивної наживи методами для яких не потрібно великої "смекалки" (контрабанда, відмивання державних коштів ...) не має ні чого в голові, я прийняв рішення підтримати кандидата Сергія Ратушняка який вже більше 20 років будучи в різних "іпостасіях" (бізнесмен, депутат, мер) живучи і працюючи в нашому місті зробив більше для реального розвитку нашого регіону ніж всі вони разом взяті. Отже я готовий підтримати прогрес демократичного розвитку нашого рідного регіону всіма доступними мені методами.


20.10.2012 18:13 Староста

У Буланова на 12 см більше. 21 жовтня він весь час стоятиме поруч із Кличком, демонструючи свої параметри. Втім, це ще не причина голосувати за нього.


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат