Балогівські методи

12.10.2012 18:14 ПОЛІТИКА

Як і чому «ЄЦ» використав виноградівського підприємця.

Вибори багатьом грають на руку. І певні політичні сили використовують усіх і все як інструменти перед виборами. Передісторія така. Виноградівський район, село Великі Ком’яти і родина Пензеників, які тримають крамницю, і, звісно, «політичний контекст», адже зараз, як ніколи, це словосполучення є модним і актуальним, проте не завжди доречним. Комісія з восьми депутатів, у складі якої була голова села Наталія Костелеба-Веремчук, перевірила крамницю підприємця, а родина Пензеників нарікає, мовляв, чому перевіряли графік роботи, наявність ліцензій та інших дозвільних документів, температуру в холодильниках тощо.

А відтак Юрій Пензеник вважає, що певні особи йому ще й погрожують. Відтоді сім’я Пензеників почала писати заяви до міліції та прокуратури. Міліція не знайшла підстав порушувати кримінальну справу, у прокуратурі теж не знаходять підстав для порушення справи. Словом, усі «винні», що у крамниці далеко не всі норми дотримані. Винні міліція, прокуратура, голова села, а сам підприємець не визнає, що, можливо, десь у своїй роботі він таки не допрацював. Кращий захист — напад, вочевидь, саме так вважають у сім’ї Пензеників. Зрештою, пан Юрій із дружиною звернулися до засобів масової інформації. Примітний той факт, що звернулися вони саме до редакцій газети «Старий замок Паланок» та телеканалу «М-студіо», які підпорядковані Вікторові Балозі. І тепер стає зрозуміло, звідки вітер дме... Не дивно, що пробалогівські ЗМІ висловили лише одну точку зору, а коментаря у голови села не брали, мовляв, не могли її знайти.

Редакція «РІО» провела влас­не дослідження. Інший бік медалі показав нові факти. З’ясувалося, що таки не обійшлося все без політики, проте з іншого боку. Депутати сільської ради села Великі Ком’яти звернулися до односельчан із приводу протистояння, дезорієнтації місцевої влади «політичними діячами». Вони стверджують, що не чинять ніякого тиску на підприємця.

«Дивують позиція і дії підприємця Пинзеника, продуктовий магазин якого, а також кафе-бар і заклад комп’ютерних ігор (про які Пензеник у своїх заявах-інтерв’ю з невідомих нам причин чомусь не вказує) та прилегла до них територія перебували у найгіршому санітарному стані, про що знають більшість мешканців села, —   йдеться у депутатському зверненні. — Члени комісії під час огляду вказали підприємцеві Ларисі Пензеник (Юрій Пензеник під час роботи комісії був відсутній) про необхідність вирішення елементарних питань функціонування торговельного закладу, де без відповідного дозволу здійснюється розлив алкогольних напоїв, відсутні проточна вода та каналізація, нема туалету. Є й інші недоліки, що може загрожувати життю та здоров’ю громадян».

Недоліки власного магазину та кафе родина Пензеників називає політичним замовленням. Звучить, як мінімум, смішно. Але все ж, як не крути, політичною інтригою таки запахло, коли «РІО» отримала депутатське звернення та коментарі від голови села. У депутатському зверненні вказують, що Пензеник намагається використати «захист» певної групи людей, аби скомпрометувати орган місцевого самоврядування та весь депутатський корпус, і цим він насправді сприяє певним «політичним діячам». Показовий і той факт, що комісія обстежувала всі заклади торгівлі, а їх власники поставилися до цього з розумінням.

«Незрозумілою є і позиція керівника районної ради, який законні дії сільських обранців переводить у політичну площину і намагається надати політичного забарвлення тим чи іншим діям сільської влади», — додають депутати у своєму зверненні.

Сама ж голова села пані Костелеба-Веремчук у коментарі «РІО» наголошує, єдине, що Пензеник сказав їй: «Ти чого привела до мене цю сільську бикоту?». Тут підприємець відкривається зовсім у іншому амплуа... Пані Наталія, як і депутати, переконана, що Пензеника просто використали «ЄЦівці». І якщо говорити про політичний грунт цієї всієї історії, то певні політики просто використали бізнесмена Пензеника як інструмент. І вийшло це досить недолуго: які замовники, такий і інструмент.

«Перш ніж подавати скарги у правоохоронні органи, цей підприємець зустрічався з головою Виноградівської районної ради Олегом Любимовим. До речі, перше інтерв’ю «М-студіо» підприємець давав саме у його робочому кабінеті. А керівник одного з відділів районної ради особисто з Пензеником подавав скарги до правоохоронних органів», — заявляє пані Наталія.

Відтак питання, чому в цій історії замішані Любимов та його підлеглі? Голова села переконана, на носі вибори, а голова райради входить до «Єдиного центру», під який не бажають прогинатися голова села та депутати Великих Ком’ят. Все стає на свої місця, якщо зважити, що Любимов ще й є керівником Виноградівської районної організації «ЄЦ»... І він тисне на голову села, бо вона не підтримує тих, кого треба Балозі.

«Все це робиться, аби перед виборами зменшити мій вплив на односельчан, Любимов використав підприємця і надав подіям інших барв шляхом підтасування фактів, неприхованого нахабного обману, залучивши підконтрольні «ЄЦ» телебачення і газети. — наголошує пані Наталія — Щодо підтримки з мого боку, то вважаю, що підтримувати треба тих, які допомагають селу не тільки за місяць до виборів, а й постійно. Якщо вже бути відвертою, бо не хочу нікого агітувати, але хочу, щоб мої односельчани знали, що в нашому селі за останні роки все було зроблено за сприяння і підтримки кандидата у Верховну Раду Івана Бушка».

Висновки напрошуються самі. Хто кого замовив — вочевидь, уже зрозуміло. Ну, і багатьом знайомі, власне, балогівські методи...

ТЕГИ : віктор балога

Коментарі :


15.10.2012 06:29 Інтелігент

Те що, партія регіонів використовує адмінресурс і тисне на всіх і вся - знає все Закарпаття, так що висвітлюєте проблему однобічно. Знаю немало прикладів, коли під виступ бушко із виборцями використовували виступи школрів, дитячих садків (наприклад село Фанчіково) і т.д.


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат