У квартирі ужгородця виявили нарколабораторію

Людмила Феєр, Ужгородський МВ УМВС 27.09.2012 11:29 КРИМІНАЛ

Підходить до завершення загальнодержавна оперативно-профілактична операція«Мак-2012», спрямована на виявлення та знищення незаконних посівів снодійного маку та конопель, перекриття каналів надходження цих рослин у незаконний обіг, а також встановлення осіб, які проводять незаконні операції з наркотичними речовинами, як то зберігання, транспортування та збут.

За словами начальника сектору боротьби з незаконним обігом наркотиків Ужгородського   МВ УМВС України у Закарпатській області Василя Швардака, деякі громадяни, нехтуючи попередженнями працівників міліції, продовжують займатися вирощуванням, вживанням та розповсюдженням наркотичних речовин. Майже щодня правоохоронці виявляють такі факти, вилучають наркотики, а осіб, які займаються наркооборотом притягують до кримінальної відповідальності.
Під час проведення операції «Мак-2012» працівниками СБНОН Ужгородського МВ УМВС було досягнуто певних результатів, - продовжує розповідь Василь Васильович. Так,у ході оперативних заходів міліціонери затримали 40-річного непрацюючого ужгородця. В його кишенях під час огляду було виявлено 2 поліетиленових пакети з речовиною схожою на марихуану вагою близько 6 грам. Вилучену речовину направлено на експертизу.
Ще один «любитель кайфу» попався ужгородським правоохоронцям. Отримавши інформацію, що в помешканні 37-річного ужгородця займаються виготовленням та вживанням наркотиків, вирішили її перевірити. Вечірньої пори оперативники навідались до його оселі. В квартирі, окрім господаря   був ще один гість – 33-річний ужгородець.
Під час огляду, в помешканні міліціонери виявили 9 пластикових пляшок об’ємом 0,5 літра, наповнених рідиною, 5 медичних шприців із залишками рідини темного та жовтуватого кольору, 24 використані шприци, скляну колбу, наполовину наповнену рідиною темного кольору, подібну до кодеїну, 4 медичні скляні колби ємністю 20 мл із залишками рідини, 5 пустих пляшок з написом «Мурашиний спирт», 2 пусті коробки з-під ліків з написом «Сідал-м». Як пояснив чоловік, він виготовляв наркотики для власного вживання.
Логічним завершенням цієї історії буде порушення кримінальної справи за декількома статтями Кримінального кодексу України – ст.309 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту)   та ст.317.(Організація або утримання місць для незаконного вживання, виробництва чи виготовлення наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів).
Окрім цього, у поле зору БНОНівців потрапили й інші ужгородці. Зокрема, вечірньої пори оперативники затримали для перевірки 42-річного місцевого мешканця. Під час огляду в кишені його куртки було виявлено два медичні шприци ємкістю 20 мл, заповнені рідиною темного кольору, подібної до наркотичної «Опій екстрактний».
Цього ж вечора правоохоронці вирішили навідатись в помешкання 21-річного ужгородця. За отриманою інформацією цей молодик «промишляв» наркотою. І не помилились правоохоронці. Адже у господаря оселі в кишені джинсів був поліетиленовий згорток наповнений речовиною темно-зеленого кольору, схожої до наркотичної «марихуани», загальною вагою близько 3 грам.
Зайшовши на кухню, в тумбочці   БНОНівці виявили скляну пляшку ємкістю 0.5 л, до середини наповненою рідиною темного кольору, подібної до наркотичної «Опій екстрактний» та речовину рослинного походження темно-зеленого кольору, схожу до «марихуани». Дані речовини вилучено та направлено на експертизу, після якої   хлопцю доведеться відповідати згідно чинного законодавства.
Днями ужгородські оперативники затримали 32-річного ужгородця, який за 600 гривень збув своєму однолітку, теж місцевому мешканцю, один грам «метамфетаміну». Після огляду автомобіля затриманого наркоділка, під водійським сидінням міліціонери знайшли барсетку, в якій знаходився шприц, наповнений «метамфетаміном» - розповідає начальник СБНОН Ужгородського МВ УМВС Василь Швардак.
Хоча операція «Мак-2012» закінчується, проте працівники ужгородськоїміліції, аби не допустити в нелегальний обіг наркотичні засоби та психотропні речовини, й надалі проводять різноманітні оперативно-профілактичні заходи, спрямовані на викриття розповсюджувачів наркотиків.

Людмила Феєр, Ужгородський МВ УМВС

ТЕГИ : НаркотикиМіліціяУжгородЗакарпаття

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

КРИМІНАЛ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат